Miss her!



Brrrpp..kenyang! Hari ini ada geng-geng pasar tani. Pergi pasar dengan ummiaqeef and mama_auni. Dah lama dah tak pergi pasar sama-sama. Hehe. Selalu rajin ummiaqeef lah bawa. Thanks Roxy.

Beli Keow Teow Goreng, beli Ayam Goreng Crispy, beli Laksa, beli Pisang Kaki, beli buah Delima, beli Air Kelapa, beli Teh Ais. Apa? Kat pasar beli Teh Ais? Hah lah! ;p

Macam-macam lah! Ada rabbit. Comel sangat! Boleh kata comel je lah. Nak beli tak lah. -_-'

Malam ni nak kemas sikit baju for trip to Phuket this week. Hopefully everything going smooth. 1st time kan nak pergi sana. Rasanya macam tak ready and tak plan apa-apa lagi. Tourist guide pun tak ada. Ni kes redah kasi pecah lah kat sana. Haha. Tapi lucky me, my frens, Sally ada. Taklah boring. Sumpah takkan pergi holiday dua orang je. Tak suka. Macam tak holiday. Haha.

Rasanya macam dah lari tajuk. Malas nak edit balik. Haha. Actually nak cakap "Mak Long rindu Isha...." [SOBS] Rindu lah kat Budak Hitam tu. Sumpah dia hitam ok. Dia tak macam adik dia, Kaia. Tapi kan..hitam-hitam dia comel woo! Sekali dia pandang and jeling. Perggh...tak tahan!!! I think dia dah mula ikut Mak Ngah. Gedik sangat. Bila ambil gambar posing tak ingat. Sumpah gedik! Semua ikut Mak Ngah. Tapi kenapa ikut Mak Ngah? Haha. Hanya Mak Ngah je dapat jawab. Haha.

Setiap kali I pergi baby shop mesti I beli tau baju untuk dia. Tapi unfair beli Budak Hitam je. Haizi suka Kaia. I tak mahu Kaia sebab dia suka muak kat baju saya. Grrr.. Lepas tu gelak-gelak muka tak bersalah. Geram je. Haha. Tapi dia comel tau. ;)

Uncle tak kasi beli tapi Mak Long nak beli juga! Haha. Hari tu Haizi buat pengakuan jujur. Lawak betul. "B tak suka sayang beli baju-baju untuk Isha and Kaia. Nanti kalau kita ada anak you tak buat macam tu kan..?" Apa tu? Jealous? Yes, he did! OMG. Dengan budak kecik pun nak jeolous. Lawak. Dia takut someday bila saya ada anak saya takkan layan anak saya macam saya layan Isha and Kaia. Haha. Gila.

No lah! I sayang semua orang! Sementara tak ada baik kita sayang anak orang. Haha.

beli lagi untuk diaorang, Isha dan Kaia.



8 comments:

phynaz said... [Reply to Comments]

gewdik tak ikot makngah sgtlah. Tp kalau comel, cun melecun mmg ikot makngah! Weh! Nape beli pink jer? Kalau kaia sesuailah lah. Kalau kakak itam?? Haish,

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

erm..gewdiks ikot ibu lah. tak pun Azwan Ali. haha. pehlis lah! mmg aku suka pink. lagi satu pink tu ar murah..hahahhahahaha...satu baju tidur. satu baju harian. baju jalan tak cari lagi. dua-dua sama. konon macam kembar lah. tapi kembar jauh dari panggang lah. memang tak seiras langsugn! hitam ngn putih gitu!

p.s: kau nape jahat sgt panggil dia kakak hitam? ish! hari jomaat bwk dia dtg umah. si RM tu mesti tak lepas. haha.

mama_auni said... [Reply to Comments]

alalala..haizi jgn risau..dah aade anak sendri for sure la akan sayang anak sendri lebey...hehehe...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mama_auni : kan za kan? hehehehe

mamamarissa said... [Reply to Comments]

tapi betul la kata haizi tue shinnaz...bila kita ada anak, mesti dah tak buat mcm tue lg...kak jue dulu syg sgt2 dgn anak2 buah...ada jer habuan utk diaorg dulu, tapi skrg mcm tak de sgt...hahaha!!!

tapi kan...k.jue ttp sayang diaorg sgt2...diaorg la buah hati pengarang jantung k.jue :D

mama_auni said... [Reply to Comments]

ye betol..ape pon aku suke anak org, aku mesti lebey sayang anak aku wpon anak aku tu notty..hehehe

mama_auni said... [Reply to Comments]

ye betol..ape pon aku suke anak org, aku mesti lebey sayang anak aku wpon anak aku tu notty..hehehe

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mamamarissa :tu lah kak jue. sementara takde anak kita boleh lah beli untuk anak buah kita. kalau kita dah ada anak. padan muka kau budak hitam!haha. tak mahu beli dah. Haha. Tak lah. share lah pula dgn anak kita and of course lah anak kita menjadi keutamaan :)

mama_auni : notty..notty pun anak kita...;)