Phuket Day 3 - Part II

and Anonymous.

Sorry. That one memang sangat sensitif isu for me. Do you know me well? I dont think so kot. Tu fasal you comment macam itu. Seriuosly! Its hurt my feeling. Not too much. Sedikit. Wondering why you comment macam itu. I buat belog and share my belog bukan nak menunjuk or apa. Just nak share my experience. Up to you nak kata apa and you can say anything but please tidak menyentuh my personal life. I tak buat belog untuk you nasihatkan I.

I tak percaya dengan adanya orang macam ni. Its good menasihatkan dan saling menegur but ada cara yang lebih baik ok. I'm not perfect. I enjoy dengan my belog, my story.

Selingan tau yang atas tu. Haha. Haizi dah pesan jangan layan and balas. I ada perasaan. I sensitif. I tak puas hati and sedih bila I tak dapat cakap apa yang I nak cakap. Tapi I dah cakap dah apa I nak cakap. Sory Haizi gemok! ;(

* I pening lah apa I cakap. Haha.*

Nak sambung fasal Phuket. Sian. Roxy kata bila nak habis ni. Penat tau dia baca. Haha. ;p Banyak lah! Nak cerita juga sebab nanti Anon baca mana tahu dia pergi Phuket dia boleh tengok. Just sharing. Haha. Tak puas hati juga tu. Haha.

Tepat jam 6.10 pm driver tak datang-datang. Lambat! Bengang je. 6.30pm baru sampai. Ish! Lapar tahu tak? I pergi Phuket Fantasea (PH) ambil pakej beserta makan. Dia caj RM 180/person tak silap termasuk show and dinner. Kat situ ada untuk Halal and Non-Halal. I confident makan kat situ sikit sebab ada certificate from Jabatan Agama Islam kat sana. Redha je lah. Haha.


1st time jumpa ayam!!! Sedapnya. Dah lama tak makan. FYI, I memang hantu ayam. Tak ada ayam tak mahu makan. Sejak kahwin je I kurang makan ayam sebab Haizi kata tak elok sangat. Okey. Then, sampai PF ambil tiket and I terus masuk for dinner. Phuket Fantasea ni macam Genting je tau! Tapi best lah. Enjoy!


Makan siap-siap lepast tu bergambar sikit-sikit and main game. Haizi asik menang je main dart! Bagus lah sayang ni! Hehe.

9 pm show mula. Camera tak boleh bawa masuk. Serius kreatif gila tau PF ni. Memang kagum. Show best. Ada gajah yang kesian, ada kambing, ada clown, ada ayam yang pandai. Memang teratur lah. Show tu cerita fasal Raja kat Phuket kot. I syok tengok lady boys menari-nari. Haha.


10.30 pm show habis balik hotel terus. Tak sempat sampai hotel. Minta turun kat Bangla Road. Haha. Haihs! Ni haizi lah ajak ni. ;p


muka penat. ZzzZzz.

Tak lah. Nak beli pillow casses lagi plus nak tukar duit. Duit dah habis. ;(

Tapi penat gila malam tu. Yerlah. Esok nak balik takkan nak memerap kat hotel kan. Lenjan lah. Singgah HRC. Ada sale. Tapi sale benda bukan-bukan. Apa-apa entah. Last-last I beli pin for my sister. Mesti dia suka! Letak, lekat kat bag sekolah.

untuk Adah. Tak tahu lah nak kasi kau apa Juju. Terima lah ya. ;p

hadiah Haizi dapat! Soka!

For Kangah. Mesti kau tak suka kan? sebab kat SP ada kan?


Then terus balik hotel. ZzzzzZzz. Ngantuk. Esok balik. ;(



8 comments:

aenafiq said... [Reply to Comments]

abes dah ?
penat dah baca
hahhahaha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

belum lah! haha. Ain nak kek lapis tu. tapi aku nak yang layer ngn choc cadbury. nanti raya haji aku nak makan kek lapis kat putrajaya. motip? haha.

farahfatihah said... [Reply to Comments]

waaaaa byknyer citer yg akk dah tetinggal...penat dah baca nak catch up balik huhuhuhu tp enjoy...

dhiyaz86 a.k.a mardhiyyah said... [Reply to Comments]

u nOe what? aku rase mcm tgh tgk JJCM. cter 3H2M yg dr.fazley tu pun bleh la.. bace je pun dh feel gler mcm dh sampai kt sane tu je..hahhahaha.

mama_auni said... [Reply to Comments]

penat aku baca panjang2 neh..letih tau..

shafinaz ahmad rasid said... [Reply to Comments]

suka! tak kisah apa pun. aku kan mmg suka kumpul handbag dari kecik. haa , thanx!

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

ha'ah la..sesak nafas bace..haha..ko beli ape utk kami? xde pung..haha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

farahfatihah : haha. thanks kak farah sudi baca. simple story. best tau pergi phuket!

Dhiyaz :JJCM? aku tak mo jadi maria tunku sabri tau! ;p

mama_auni : mmg cam tu lah. orang peknen. penat sokmo..;p

shafinaz : alah! time aku letak hadiah ko je mesti ko bace kan? benci ar! sabtu? bfast IKEA jom?

ummiaqeef : hahahha. ieza peknen kau apa pulak? haha. keep breathing darl! ada lah..dont worry ;)