Siakap Steam

Yay! Still alive. Alhamdulillah bangun pagi lagi. Haha. Morning everyone! ;)

Thanks for join Giveaway yang saya buat tu -_-'. Rasa gonjeng pula bila I request comment fasal belog saya. Serious! Haha. Actually tak kisah. Everything about my belog boleh drop comment. Lagi satu kan Im so excited bila blogger-blogger join. Excited sangat! Macam saya jumpa artis! Hehe.

Ok. Awkward. Nervous actually. 1st time ok buat Giveaway. -_-'

Nak cerita fasal semalam lah. Kan saya baru kahwin. Baru tak baru juga lah. Haha. Almost 3 years. So, saya beli mangkuk steam!

Ok. Tak ada kena mengena langsung kahwin 3 tahun dengan mangkuk steam! Haha. No lah. I nak cakap I dah kahwin 3 years tapi I tak pernah masak Ikan Steam untuk Haizi Gemok. Last raya hari tu Auntie Haizi, Cik Umi telah memberi tips/menu kepada saya nak masak steam. Gila senang. Teruja tau! Haha. Nampak tak keterujaan saya dengan mangkuk steam? Kalau boleh setiap hari nak masak yang boleh steam. Kata menjaga kesihatan. Haha. Ok. jaga kesihatan tak semestinya kurus ya. ;p

full of vegetabs


Terubuk Bakar with Kuah Asam Kicap

Dalam tempoh 3 tahun berkahwin. Saya tak ada mangkuk yang besar untuk letakkan Siakap Steam saya tu. So, saya guna bekas yang selalu saya bawa for my breakfast. Damn. Orang kalau baru kahwin mesti tak lengkap kan rumah dia kan? Same like me. Ke saya seorang saja? Haha.

By the way, thanks siapa-siapa yang kata belog saya penuh dengan makanan. I ♥ food.





10 comments:

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

ye shin!
smlm i call u.. u tgh sibuk kat dapur!! ada org ckp "ibu shinaz masak2" haiissshhh

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

hah kan? oo..yang cakap indon tu maid I. hahahah. lelaki kan? baru lah hot ada maid lelaki. haha.

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

tapi maid u tu byk ckp laa... hisshhh byk sgt soalan dia... mcm i nk ckp dgn PM pulak rasanya!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

owh!! dia mmg macam tu..sory for him. dia baru datang Malaysia. sebelum ni dia bekerja sama Sukarno. itu fasal dia treat I macam PM tu. tapis panggilan telefon dulu. Haha.

p.s: pdn muka kau haizi!

mama_auni said... [Reply to Comments]

pasne leh arr ajar aku..hehehee

h a i z i said... [Reply to Comments]

ngecok loh...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mama_auni : yang ni tak payah ajar. haha. ko campur je suma pastu ko steam. dah. senang. selain ianya makanan berkhasiat..ianya juga merupakan yang simple gila!

mama_auni said... [Reply to Comments]

aku ne budak baru..xreti..ko kene la ajar..hehehe..leh pinjamkan mangkuk steam ko sekali..hahaha

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

haha..dulu slalu makan ngan akak aku mase aku bujang2 suke lepak umah dia. dia buat ikan steam tu..ok la dia ade pengukus tu,umah aku non ado!

p/s : shin,pinjam steamer! hehehe

farahfatihah said... [Reply to Comments]

sedapnya..xmau share resepi ke shin?