Treat for myself. Yay!



Wow! Wee! Hehe. Mood tengah suka gila. Haha.

I dont think camera yang I nak tu dapat secepat mungkin. I nak Canon, I mean camera yang I nak tu around 170o. So I kena kumpul duit sampai cukup. Maybe DS
LR tu very big for me. Takkan nak ambil gambar mee goreng kat kedai Presint 9 nak bawak DSLR kan? Bukan apa. I suka ambil gambar makanan sebab dah ambil gambar then tengok gambar tu rasa kenyang. Haha. Tipu. Tak lah. Colourful kat foods tu buat I rasa...WOW! nak..nak..nak lagi. Haha.

Serius. I nak beli sendiri. Tapi start bulan depan lah nak kumpul duit. Haha. Alhamdulillah rezeki saya dapat hari ini. Suprise me bila I masuk toilet nak mandi ada kotak camera. Damn! Nak pengsan. Haha. Why Olympus? I nak Canon colour hitam. Why I dapat Olympus colour hitam? Haha.

Haizi memang macam tu. He know I tengah kumpul duit nak beli camera. So, kalau dia ada duit dulu dia akan beli kan tapi tak macam I nak tu. Imagine tak? Sedih kan? I rasa macam nak teruskan je kumpul duit tu. Haha. Itu lah laki saya! Pernah pergi survey purse tapi tak cukup duit. So, tak beli. Then, esok dia beli kan, suprise kan saya seperti biasa. Tapi purse tu bukan macam yang I tunjuk and suka. Kenapa? Dia belikan purse yang banyak tempat letak duit syiling. Grrr..geram tahu tak! I tak nak purse banyak tempat duit syiling lah. I nak yang I tunjuk tu. Why you never listen to me? Yeah. Dia memang macam tu. Suka belikan I benda yang saya suka. Tapi bila dah beli I akan rasa..erk..erk...-_-' Pernah tak rasa macam tu?

Tapi dia dah bagi camera ni!!! I suka. Tak nak lah yang Canon tu sebab expensive sangat. Then, nak buat apa? I nak snap picture untuk belog je. Tak boleh harap tau handphone camera I. Sadis.

Tapi serius. I tak jadi tau nak kumpul duit. Haha. Thanks Haizi. Mula-mula lagi I dah ngata you tau. Haha. I ngata tapi I suka. Biasalah kan. Haha. ;p

Thanks u!





9 comments:

aenafiq said... [Reply to Comments]

suka superise superis nih !
after dat sakan lah snap pic kan ?
tapi gambar kau tak kan santek tanpa aku ;p

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

bwekkk! takde ko aku lah paling comel kat gambar tu. hahahahha...best kan suprise2 nie...tapi tulah..Haizi suka tau suprise tak jadi..ish!

aenafiq said... [Reply to Comments]

hahah best kot !
suke tau superise nih !
alah ternyata lah tu aku ade aku lah paling comeles !

mama_auni said... [Reply to Comments]

best nyer dapat suprise...ari tu nk beli jugak cameraixus..comel kaler pink..hehehe...tp xbeli agi..mau sambar nti

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ain afiq : pelis!!!!! aku comel! aku comel! haha.

mama_auni : haha.sesuai nak snap gambar makanan. Hehe. tak payah guna DSLR. besar gedabak. tak sesuai! haha.

Anonymous said... [Reply to Comments]

mardhiyyah said...

camera kita sama la shin! =)

mar suke camera ni & kata camera ni best sbb.....
1) ade fish eye
2) ade function utk sunset + sunrise [dh test..dan hasil sngt kagum sbb ni hnya dgtl cam, bkn dslr)
3) lg ape ek??

huhuhu...sbnrnye nk bgtau 2 tu je..sbb time beli tu tgk ada fish eye so terus beli! then mggu lps mar g terengganu, kbetulan dpt tgk sunrise.. godek2 tgk utk sunset + sunrise tu.. sngt teruja kowt! wahahaha....

mama_auni said... [Reply to Comments]

ye betol..aku ch ckp ngan e, malu nk nk bawak ...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mar : wahh! sama ke? boleh lah ajar if kita tak tahu sangat fungsi² dia. haha. actually kita tak habis godek lagi. sebelum ni haizi je ambil gamba kita. so, memang tak tahu menahu. sometimes camera ni bua tmuka kita mcm sunburnt lah. boleh control ke. haha. malas nak baca..tanya je lah. haha.

husband kita beli pun sebab ada fish eye. apa fungsi dia? fish eye tu buat kita kembung je! haha. gems lagi ada lah..haha. tak sesuai ok.

Jom lah kita begamabr-gambar. Haha.

mama_auni : tu lah. dgn lighting lah, dgn lense lah! Leceh betul tau! Tapi DSLR memang superb! gambar tak cantik jadi cantik macam mana. for simple and easy bawak je cam. dig. nie. senang masuk handbag! problem dia skg..aku tak suka bag besar dah..haha.

Anonymous said... [Reply to Comments]

mardhiyyah said...

hurm... fish eye tu cantik utk amik pic pemandangan... mcmane ek nk ckp...ntah la...hak hak hak... tp cantik la 4 sesetengah view..

part yg burnt, blur, minyak2 sume tu bleh adjust dgn fuction2 yg kt dlm tue.. =)

* agk2 org olympus bace ni mar bleh dpt royalti tak?? muahahha...