Char Kew Teow Simpang



Penatnya jalan. Dari ke SP ke Jusco Bkt. Raja ke Meru. Haih. Alhamdulillah. Haizi birhtday celebration berjalan lancar. Taklah celebrate beramai-ramai. Just both of us. Then, bawa my niece tengok Rapunzel : A Tangled Tale. 2 times I tengok dah. Tak jemu. Haha. Diaorang pun macam enjoy je. Movie started at 4.45pm and finished around 6.30pm. Terus balik ke Meru. Singgah kedai beli makanan for our dinner.


Nak complaint sikit lah. Cerita dia macam ini. Saya kalau balik Meru suka makan Char Kew Teow Simpang ni. Actually berhadapan dengan RHB Bank. Sesiapa duduk Meru mesti tahu. Kan?


Tak lupa jualan sampingan adalah Pizza. Zan Pizza. Famous gila lah kat Meru selain Pizza Hut. Haha. Tapi tak pernah try. I suka char kew teow dia sebab ada kerang yang banyak. Setengah kedai nama je char kew teow tapi tak ada kerang. Bukan 'char' tu kerang ke? Kena lah banyak kerang kan? Tak lupa juga ada udang besar dan banyak.

Setelah beberapa tahun maju dengan char kew teow mereka telah berpindah ke kawasan yang lebih luas tapi masih mengekalkan nama Char Kew Teow Simpang. I pergi situ. Alamak. Tak sedap seperti biasa. Adehh.. I perasan tau kalau kita dah suka kedai tu I akan makan selagi boleh. Mesti nak singgah. Tapi ada setengah kedai bila dah bertukar tempat and dah maju dia jadi tak sedap. Kenapa ha?

Contoh lain Sate Kajang Samuri. Makan kat Kajang je sedap. Tapi ke branch lain rasa tak sedap. Haha. So, dinner tadi okey lah. Plus Haizi order Char Nasi. Menu baru. Dia macam char kew toew tapi dia tak guna kew teow, tapi guna nasi. Tak rasa pun sebab macam nasi goreng kicap je. Haha.


Ready to sleep. So many program tomorrow! Wahh! Macam busy gila je. Daa..:)




1 comments:

.:Mrs. Engineer:. said... [Reply to Comments]

sedap eh shinnaz char kuey teow tu?akak dh lme x g meru...since dh pindah sg buloh... :)