Disebabkan rojak


Semalam I makan rojak. Rojak kan ada sos. Tak sedap langsung ok. Last I beli tau tak. Erh..erh..1st and last lah I beli. Buah semua kecut! Tak fresh langsung. So, dengan itu bawa buah dari rumah sendiri. Pagi tadi fresh tapi bila petang dah tak berapa nak fresh. Haha.

Bila I buka bekas rojak tu I tengok buah dah ditenggelami kuah rojak. Hanyut. Makan lah bagi rasa sikit kan. 2,3 je. Lepas tu I buang. Tak sedap buat apa nak kasi orang. Buat niaya je.

Pagi tadi cleaner tak ambil sampah. Tunggu tengahari. After lunch tengok bilik ada titik titik titik sepanjang perjalanan. Tengok-tengok punca dari bakul sampai I. Cuak juga. Sebab takut bau. Satu kerja pula nak bersihkan?

Tapi bukan I buat! Haha. Then called cleaner. Dia datang dia kata tak boleh cuci sebab pernah jatuh kat carpet tak boleh hilang. Habis tu? Takkan lah kita yang nak cuci. Maksudnya bukan tak nak or berkira nak cuci tu tapi I tak ada barang dia lah. Sabun? Kain lap? Dah lah jatuh atas carpet. Grr..

Then dia jawab lagi "Kenapa buang kuah rojak tu dalam bakul sampah?" Heh! Ni yang I nak berkira ni. Habis kalau I tak buang. I nak buang kat mana? Dalam mulut kau? Dah kata tong sampah mesti lah buang sampah. Suppose dia buang dengan plastik-plastik sampah tahu tak bukan ambil bekas rojak tu masuk ke dalam plastik sampah besar dia tu. Paham tak! Penjimatan? Kalau sebulan 2 kali je dia tukar I punya plastik sampah. Alasan masih boleh guna. Apa-apa entah. Selagi plastik sampah I tak ada kuah-kuah or cecair apa-apa dia tak tukar. Mana boleh.

Tapi dia buat juga lah. Bukan. Dia suruh kawan dia datang buatkan. Dia entah pergi mana. Itulah orang Indonesia kan? Geram.

geram sambil nomnomnom ;p



2 comments:

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

kadang2 cleaner ni melampau.. kita baik ngn dia, xmo dia rasa asing.. tp kalo dah smpai pijak kepala cemana kan?? itu kan kerja dia???

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

tu lah fasal...dia boleh pulak tanya I kenapa I buang? Habis tu I nak buang kat mana kan?