JJCM : Tasik Terapung Restaurant



Hi peeps!

short update for today. I mean waktu office hour. I buat waktu lunch. Takut nanti orang ingat I tak buat kerja bila asik update belog. Kan?

Lat weekend agak boring asik makan daging kan? Apapun Sup Tulang is my fav ever! Suka!!! Cumanya bila dah tetiap hari makan daging macam boring lah kan. So, we all dinner di Tasik Indah. Tak pasti betul ke tak. Tapi Restaurant ni sinonim dengan nama Restaurant Tasik Terapung. Of course lah terapung kan? Kalau tenggelam? Scary! Haha.

Actually lepas visit my auntie di DEMC, Shah Alam pakat nak bawa my moms and adik-adik pergi Cheng Ho. Nak makan Crab Salted Egg. Yummeh! Tapi jam gila from Setia Alam to Damansara and seterusnya. Apakah. Nampak hanya tinggal kenangan je lah. Cari punya cari try to find at Shah Alam. Call siap-siap and dia kata ada. So, pergi lah ke sana. Landmark is belakang Plaza Alam Sentral, berhadapan Bangunan Sultan Abdul Aziz ke SUK. Tak ingat. Tapi kat situ lah.

Puas Hati. Ada Crab Salted Egg. Tom Yum, Deep Fried Siakap Sweet n Sour, Honey Dew Juice and Asparagus Belacan. Tak tinggal kan belacan? Haihs.


Crab Salted Egg. Fried gila. Not like.

I suka basah-basa. Melekat kat jari best!

I suka ikan goreng macam ini dari goreng biasa. Layan!

Tom Yum I tak rasa sebab adik I kata tak best!
Not recommended


Asparagus rangup.
Macam makan cikedis!

Price okey lah. RM 179.00. 5 orang kan? Plus Isha budak kecik. Rasa tu kena pergi rasa sendiri sebab taste berbeda. Kang I kata sedap you all pergi kata tak sedap. Tapi okey lah ;) Service pun laju and okey. Friendly. Tempat pun bersih.




6 comments:

lien said... [Reply to Comments]

mcm best jer..heheh
penah try makan kat belakang coffe vilage tak?

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

coffee village kt mana kak? review lah. mana tahu kita pergi ke..sampai hati!

Anonymous said... [Reply to Comments]

HIDUP UTK MAKAN..steady raahh!!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Anon : Yay! kalau kita tak makan cane kita nak survive our life kan? Tapi kalau over survive..? tettt...pengsan! hahahahha

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

manyak syiokkk nyer... hehehhe

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Hana : best! sehingga menjilat jari! ;p