Malam itu.....

Hehe. Semalam tu saya masak nasi goreng lah. Fav Haizi selamanya. Haha. Lagi pun nak habiskan stok. Haha. Gila lah. Masa kemas-kemas dapur hari tu jumpa banyak gila barang yang dah expired. Ada yang masih tak buka lagi. Membazir betul.

So, nak habiskan stok dari buang macam tu je masak nasi goreng. Biasalah menu breakfast kat rumah ni mesti nasi goreng dengan chicken drummet. Macam berpasangan gitu. Hehe.


Ha..semalam pergi pasar kan dah jumpa pisang kaki tu. Dah 2,3 minggu cari pisang kaki ni. Sampai ke Padang Jawa. "Bang..pisang kaki ada...?" sambil belek-belek apple
"Ada..tapi orang takkan mampu nak beli dik..."

"Apasal?????...."

"Buah tu mahal sangat lah dik...orang kat sini tak mampu nak beli lah dik..."

vavi nya orang tu! Kau ingat orang tak mampu nak beli ke? Kau tak jual mana kau tahu orang nak beli ke tak! Sengal. Pantang betul orang meniaga macam ni. Sebaik semalam jumpa pisang kaki tu. Rm2 sebiji. I beli tau walaupun I tak berapa nak kaya. I boleh beli sebab buah tu mampu milik. Hehe. Untuk abang tu orang meniaga mana boleh cakap macam tu. Mengecikkan hati pelanggan je. Huh.

Daa..nak nomnomnom ;)




12 comments:

h a i z i said... [Reply to Comments]

nasi goreng is a heaven!!! tq syg!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

dah..dah la tu syg..;p

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

wow! menariknya bekpes dia..

eh? apa alamt kedai brother tu? meh I nak cili mulut dia..pandang org sebelah mata ye..

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

i pon buat nasik guren.. tp mkn ngn naget.. nomm nommm

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Hana : kan kak..nanti orang pm akak kasi address dia! padan muka! ngehngeh

Sallyza : naget? dah lama rumah I takde naget. Itu lah paling payah nak habis. hahahaha...anto sket! ;p

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

"apa kau ingat, aku datang pakai selipar jepun, buah tu aku tak mampu beli?"

hahahah..ala, mahal pun, bole lagi beli la dik...kat cokit kan, ada jual 6 bijik rm10, kekadang jumpa 7 bijik rm10..pepandai la cari..
asal potong buah tu..lagi syedap makan macam makan epal...hahahha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Miss Geli : hahahah..malunyaaaa!!! kak buah tu sebenarnyer kene potong ke tak? hahahah..apsal kita potong erk? sebab kita ingat dia tomato kot.hahaha..serius. 1st beli dulu tertanya2 jugaklah..cane nak potong dia..haha..sudah potong 4! Kalo makan mcm epal..kulit dia?

Okey..next kita beli kat Chokit! Thanks U!

farahfatihah said... [Reply to Comments]

pisang kaki tu pisang pe shin? cam ne rupa dia?

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

farahfatihah : pisang kaki tu bukan pisang tau..cuba kak farah tengok nie..ada gambar dia..silakan...http://shinnaz.blogspot.com/2010/10/si-pisang-kaki-si-delima.html

NURUL said... [Reply to Comments]

bestnyer bekpes

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Nurul : ala..breakfast bese-bese jelah...;p

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

waaa..rajin!