Nasi Lemak 50 sen?

Morning everyone! sukanya hari Isnin dah mula. So, hari-hari yang mendatang penuh kesibukan. Sigh. Tak suka. Malas. Haha. Hidup penuh kepura-puraan. Haha. Serious! Malas gila. Siapa suka hari Isnin? *lazy eyes*

Last weekend yang lepas adalah sangat penat. Penat gila! I ingat weekend yang lepas adalah weekend yang free, I nak duduk rumah je sebab Haizi tak ada. Haha. Berjaya untuk 2,3 jam sahaja. Tak tahan lah duduk rumah and terus pergi IKEA.

Damn! on the way to IKEA. Elmo rosak. -_-, Dah lah bawa Budak Hitam. Dia tu mengamuk je kerjanya. Naik air lah. Nak makan lah. Hish!

Apa benda alah lah yang rosak, temperature naik tinggi. Tahu je lah. Pandai bawa je. Nak check memang tak ada lah. Sekian, terima padahnya. Elok-elok nak breakfast meatball terus breakfast kat workshop. ;( Dah lah mahal. Elmo sakit masa kat Kota Damansara. Phewww. Mahal gila nak betul kan. Sian Kangah. Tak shopping ye? Tak apa-tak apa. I belanja ticket to Perhentian next year. Yes! Saya akan pergi lagi! Yay.

Sementara tunggu kat workshop weolls pergi IKEA. Lagi bagus. Penat haih menunggu. Dah berjam-jam duduk dalam IKEA pergi The Curve. Nak cerita. Tak boleh duduk IKEA lama-lama. Habis duit. Benda tak penting pun boleh jadi penting kalau 2,3 jam kat sana. IKEA tengah banyak barang yang comel-comel. I beli bekas yang orang selalu letak cupcake. Motif? Tak buat cupcake pun. Haha. I beli candle. Sumpah tak wangi pun. Tak paham lah. I beli bekas untuk letak cookies. Ok. Pembelian di IKEA hari tu terjerumus kepada pembuat kuih-kuih/cookies. Kesian oven kat dapur I. Haha.


The Curve tengok Cuti-cuti Cinta. Tak tahu dah nak buat apa. Not bad lah. Tak lah boring sangat. Kira boleh layan juga lah. Nak tengok Altitude rating sikit gila. Malas lah. Bawa budak kecik. Dia bukan boleh duduk diam. Masa dalam Cuti- cuti Cinta dia ok and alhamdulillah dengan jayanya dia duduk senyap sambil makan cikedis and Milo. Mak Long sayang Isha.

Bagi 4 star lah. Sebab dia tak memboringkan saya and boleh layan. Tapi jalan cerita very simple. Pendapat peribadi tak sesuailah Farid Kamil dengan Nora Danish. Dia tu comel gila. Cari hero lain lah. Haha.

Sekian, terima kasih.

Elmo = kerete Kangah!




4 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

uwaa!! bile kau nak bawak aku pegi ikea??

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

haha. I tak ade kete. lagipun kete ai kecik lah. tunggu lah ai ada kete besar gila! boleh ? ;p

p.s: ajak je lah amin. pujuk2 kasi baik punya! hehe

h a i z i said... [Reply to Comments]

tgk wayang tak bawak b.. huhuuh.. sob..sob..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Haizi : yay! u bersoronok di Sg. Congkak!