Nestle Fitnesse Honey and Almonds



Lunch tadi teman Roxy and Ieza pergi beli stock makanan diaorang. Sambil tu boleh lah sama-sama mencari stock. Bukan apa. Saya memang suka beli. Makannya tak.

Perkara wajib adalah setiap bulan mesti dan WAJIB beli cereal. Cereal jenis Coccrunch, Honey Star. Haha. Sedap gila weh. Makan dengan susu full cream milk. For those yang diet, boleh ambil susu low fat. I ambil low fat. Haha ;p

Geli dengar tau! Beli memang beli tapi mesti beli dua. Satu, low fat. Satu full cream. So? Tiadalah diet-diet di situ. Nak diet apa pun. Malas nak cakap. Nak tahu tak. Makin kita kata diet makin banyak makanan kita nak makan. Huwaaa... Jangan sibuk nak diet. Tapi makan tetap makan. Apakah diet tanpa bersenam. Kan?

Nak bersenam lah esok. Teruss.. Haha.

Okey. Sambung cerita. Selalu saya memang beli cereal lagi bagus kalau letak pisang!! Alalalalalala..my favorite ever lah! I like banana ;)

Tengah cari-cari kan tiba-tiba ada cereal yang ada CD Workout lagi. Haha. Mula-mula macam nak beli ke tak? Sebab serius. Selalunya saya hangat-hangat tahi ayam je. Percayalah.. Tapi akhirnya terbeli juga!!! Harga pun macam tak boleh blah. Cereal RM12.90? Selalu 1 kotak tu bertahan 3,4 hari je. Haihs.


Sally! You try yang ini tau!!! Letak pisang. You suka pisang kan?



7 comments:

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

beb i nak try! nk try!! nnt dpt cd leh joget2 kat umah.. consider bersenam kan??? nnt i post kan i punya cereal plak kat u!!

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

eh dpt cd? nak copy burn cd satu leh? la la la..

p/s: alasan xmao beli cereal rm12.90..ekekeke

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

sallyza : try! try! mmg tok fitness pun! orait..orait...kita kasi tunjuk sama Anon. Hei! Anon! ko tu kurus sgt ke ha?

Hana : erh..boleh burn ke? boleh..boleh...tak mo beli yer?? herm...kita jual lah kat kat hana..1CD = RM 13.50!! Haha..:p

dhiyaz86 a.k.a mardhiyyah said... [Reply to Comments]

shin! mar mmg mkn cereal ni dh lama. mkn pg2 sngt sdp hokey... dpt 1 cup@morning, perut bleh tahan sampai lunch. so, no heavy b/fast.

but now, i pelik..why my kilo's still same je ek?

wakakkakakka...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Dhiyaz : Mar..best kan..hahaha..yang kg tak turun2 tu..no comment. hahahahah

NURUL said... [Reply to Comments]

wahh menarik boleh kurus ni mkn benda alah ni

nak try jugak

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

aku nak beli yg special K tu la..agak2 berkesan x? hahahaha