Rapunzel : A Tangled Tale 3D

Wahhh! Balik-balik terus update tau Rapunzel. Haha. Best gila tau. Okey. Tak lah best gila. For me is the best. Then teruja gila. Tu jadi best gila. Haha. Memang seronok.

Actually. Hari tu kan Nuff ada buat contest fasal Rapunzel. Please refer entry ini. Tak sangka I dapat tiket tu. Bukan apa. Kalau ikutkan buat apa lah nak pergi jauh-jauh nun ke The Curve tu ha. Seriusly, Rapunzel tu punya iklan dah tahu macam best lagi pun mesti bukan cerita berat. Fairy tale story kan? Disebabkan I teringin gila nak join event Nuff I join lah contest tu then rezeki saya dapat 2 tiket. 1 for me and 1 for Haizi. Kena lah bawa dia kan kalau tak siapa nak bawa saya pergi The Curve. Haha. Fyi, ini 1st time saya dengan nuffnang. So a bit eksited. Haha.

Teruja ok dapat tiket 2 keping ni. Haha. Btw, thanks Nuffnang. Sampai kat sana Q dah panjang dah. Haihs. Beratur juga lah. Perut dah lapar gila. Tak apa yang penting ambil tiket.

Nuff kasi ini sekali. ;)

Then pergi The Street cari dinner. Wallah..banyak kedai. Tak tahu nak makan apa pula. So, ke Pappa Rich. Aiseyman roti tak ada. So bedal chicken wings. nomnomnom. Dalam 9.30pm our movie start.

Ini Haizi punya. Chicken wings dah habis. Haha.


Nak check in kena letak handphone/camera tak boleh masuk. Maybe lah kan Rapunzel ni kitaorang yang pertama tengok. Sepatutnya yang betul-betul esok, 25hb. So, kawalan agak ketat. Tapi ketat pun lagi berapa jam je nak esok, I mean 25hb lah. Haha. Lepas tinggal kan handphone/camera bagai kena tapisan macam kat airport pula. Check satu badan. Tett..tettt..bunyi. Rupanya kunci. Tak lupa juga dia check handbag. Sebaik. Haha. I kalau kat Alamanda I selalu bawa masuk KFC/Mc D. Haha. Masuk dalam bag. Tak perasan kan? Hahaha.

Melalut dah kan? Cerita asal nak review je! Haha.

Rapunzel ni I kasi 4.5 star SEBAB? I enjoy gila dengan movie ini. Best. Menarik. Well, semua tahu Rapunzel ni princess yang rambut panjang gila. Rambut dia ada magik. Dia diculik oleh old lady masa kecik lagi. Dia nak sangat Rapunzel supaya bila dia sikat rambut Rapunzel (sambil Rapunzel nyanyi) dia jadi muda dan bertenaga gitu. Dia tidak dibenarkan keluar dari 'tower', mean rumah Rapunzel dengan old lady tu lah. Entah macam mana entah si hero boleh pula termasuk dalam 'tower' Rapunzel. So, macam-macam lah jadi. Rapunzel ni pulak nak keluar tengok dunia luar. Cerita dia memang best. Part lawak semua ada. I like camelon hijau itu. Haha. Comel. Lagi satu kan Rapunzel ni dari kecik sampai ke besar comel gila. Nak picit-picit je! Tapi bila dia kena potong rambut panjang tu dah tak comel. Herm..

Yang lain-lain korang tengok sendiri yer. Cerita habis nanti tak best lah. Korang tengok tau. Malam ni pula nak tengok Ngangkung. Lakonan mantop daripada Shaheizy Sam! Awwwwwwww..;) Mantap ke? Mantap! Mantap!



3 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

nak tgk ngangkung!

lien said... [Reply to Comments]

berapa jam tayangan..hoho..nk pergi tgk petang ni..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ummiaqeef : jomlah malam nie..tak pun esok. tapi takde waktu rehat okey.

lien : kita masuk 9.30mlm keluar 11 lebih. 1 jam lebih ke 2 jam lebih jugak lah..pergi kak. kita confirm mesti akak suka!