Raya Aidiladha


Morning everyone! Macam mana hari raya semalam? Mesti banyak makan sup tulang kan? Hehe. Sedap kan? Good. Me? Awesome!

Raya kali ini my turn pula. Simple je. Tak lah semeriah Aidilfitri kan? Boring juga. Lepas breakfast lemang, ketupat, sambal daging, ayam kicap and sambal 'jawa' lepak tengok tivi and bercerita. Tak habis dari semalam bercerita bawa ke hari raya. Haha.

Then pergi rumah my auntie. Makan lagi. Haha. Puas woh makan. Haihs. Then terus pergi IKEA. Yay. Ngidam meatball ni. Haha.



Perghh..jangan cakaplah..ramai gila orang. Tak pernah pergi IKEA cari parking 45 mins. Lenguh. Sampai-sampai terus makan. Hi-tea time. Haha. Actually cari barang for tadika. Tahu jelah hujung tahun.


Saya? Just beli ini. Tak tahulah kenapa. Asal pergi IKEA mesti beli. Since Oktober biskut kacang ni duduk kat IKEA. Sedap! RM7.90. Beli tray. Super besar punya. Time ni tengah Christmas Eve. Macam-macam lah. Tak lupa juga penyepit makanan untuk elakkan pembaziran dan boleh guna banyak kali.

Jumpa frame ni! Lawa kan? Simple. Kalau pergi IKEA memang suka frame area. Rasa nak kaut semua je. Tapi tengok je lah. Mahal lah. Tapi tak apa lah. Balik nak tanya my ayah boleh buat tak frame tu and he said the frame only RM 40. Wahhh!!! Penjimatan.

Sebut fasal frame kan? Ingat tak fasal
frame cantik dan kemas. Actually itu family bisnes. My ayah yang buat and dia adalah seorang yang kemas dan teliti. lagi pula Haizi sekarang tender ambil gambar kids. So, collaboration antara mereka berdua dapat lah hasilkan frame nie. Seorang ambil gambar. Seorang pakar glass.


order frome Tadika Selangor

Melalut dah. Dah lah. Esok dah start kerja. Haihs. 'Monday' blues mode again. Sigh.

Gift for Raya Haji. Yay.
Thanks Haizi Demok!




2 comments:

farahfatihah said... [Reply to Comments]

wahh mmg betul2 raya ni..siap ada rendang huhu jeles!

.:Mrs. Engineer:. said... [Reply to Comments]

cm sedap jek biskut kacang tu...nnt nk try gk lh...uhu