4 days lagi?

Ee..4 hari je lagi. Nak 2011.


For 2011 ini, I tak mahu EL cuti banyak-banyak! Hehe. 2010 I tengok tadi dalam 4 hari je. Je? Banyak kan? Haha. So, kurangkan lagi. Kurangkan lagi. Actually ingat lagi my 1st bos cakap "EL ni untuk sesuatu yang emergency..macam kematian..bukan nak pergi Pej Tok Kadi...!" at that time I kena uruskan hal kahwin. Haha. So, nah! Padan muka kau Sinaz!

Honestly, I felt boring nak pergi kerja so, I EL. Haha. Dulu lah. Since 2010 I dah kurangkan. Haha. So, jadi 4. Hehe. Lagi pula I kena simpan cuti banyak-banyak sebab nak spend for holiday! Hehe. Ikutkan memang 2010 I asik holiday je. Tak silap I, Mac'10 pergi Kelantan, Penang, Apr '10 Bandung, June '10 Perhentian, July '10 Redang, Oct'10 Phuket. Perggh...nak sambung lagi tahun depan. InsyaALLAH. Bukan apa. I tak suka sangat jalan-jalan ni. Tapi kalau teringin nak pergi mula lah. Haha. Survey..survey lepas tu berkenan and nak pergi. Fyi, 2011 ni teringin nak pergi Perhentian lagi! Haha. Macam mana?

Selain tu 2011 tu nak kurangkan mc. Habis terus mc I 2010 ni. Haha. Untuk gov servant, mc swasta adalah 15days/year je. Malas lah nak tunggu kat klinik kerajaan. Unless, nak cuci gigi. Haha. Bukan mc sesaje ok. 5 days hari tu masuk wad, allergy. 5 days kemudian sakit mata. 5 days lain tu, perut cramp and pening kepala. Kalau boleh 2011 dikurniakan kesihatan yang baik, so mc pun boleh reduce. ;)

Lagi satu tak mahu masuk lambat. Haha. Selalu lewat 1/2 min. Haha. Itu paling penting sekali untuk 2011. Dah berapa azam dah ni? Ini bukan kategori azam okey. Ni kategori perubahan. Wahh..azam pun ada kategori. Haha.

Cukup-cukup lah ni. Haha. Takut tak terbuat. 'Go with the flow'.

Ni cerita lain pula. Semalam my mom datang dengan my 2 sisters dan lagi SRG and her brother. Pergh. Sekarang ini dia nak satu benda and tak dapat pandai pula dia baring-baring mengamuk atas floor. Hish!

I dah tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah 3 kali dah. Dah boleh hafal lirik dah. Haha. Semalam bawa my mom pergi tengok. Tinggal Umi je tak tengok. Then, terus ke Putrajaya. Umi nak balik hari ni. Apsal pula kejap? So, I minta stay sampai esok. Sebab esok Umi ada registration for kids. Hish. Tak apalah. InsyaALLAh this week balik sana. Nak swimming and ada wedding. Yay! Ramai dah members I join the club. ;)




3 comments:

mama_auni said... [Reply to Comments]

go go shin...jadik pekerja cemerlang tahun 2011

nUR_rOsALiNdA said... [Reply to Comments]

saya punya EL tak terkira banyak nyer..Ahaks~

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mama_auni : sengal Eza! haha. aku tak berharap okey nak jadi pekerja cemerlang. cuma nak kurang kan apa aku tulis kat entry tu je yer..haha..

Nur_Rosalinda : cuti awak banyak lagiii!! kita dah habis..haha.