The Chronicles of Narnia : The Voyage of The Dawn Treader


Korang pernah menyewa tak? Sewa rumah. I mean dengan sesiapa lah. Dimana korang tinggal di dalam rumah tu, then cukup bulan korang bayar duit sewa? Macam kuaters juga. Tapi memang dah bayar lah. Potong gaji.

Selain kuaters? rumah taman ke, rumah apa-apa lah. Asalkan rumah orang. Korang sewa. 3 months korang tak bayar duit sewa rumah. Apa yang korang nak buat? Dan kalau korang sebagai penyewa apa korang buat?

"Jika saya penyewa saya akan .................................."
(tidak melebihi 20 perkataan)

Selingan hari Jumaat. I ♥ Friday!


Semalam pergi tengok The Chronicles of Narnia : The Voyage of The Dawn Treader. I tak ingat tau I beli tiket pukul berapa. Either 7.30pm or 8.00pm. Nasib lah. Kalau sempat sampai boleh lah tengok 7.30pm. Kalau tak. Masuk lambat lah. Rushing pergi GSC. Bila pick up ticket, 8.00pm lah. Haha. Sempat. Had a simple dinner, New York Chicken, 1901 and sweet corn in cup. Simple ke? Haha.

Well, korang ada fav seat tak kalau masuk cinema? Haha. Dont know why. Being me, I suka messy kan hidup I dengan mencari my fav seat. Haha. Actually tak susah. I suka no, 8 dan 9. Sebut no 8 dan 9 kan. My besday on Aug (8) and my cousin Jana on Sept (9). So, dulu punya lah hidup semati tak nak berpisah dan akhirnya berpisah jua I beli nombor phone sama-sama. Haha. Tak silap I 01x-xxxx538 I punya. 01x-xxxx539 Jana punya. Haha.

Kalau cinema, tak kisah lah 8 dan 9 kat mana. Atas, bawah boleh je. But, I prefer atas. I can see whole cinema. Kan?

Narinia agak boring lah. Tak tahu kenapa. Dia macam tak best macam yang dulu. More to pengembaraan. Tak ada pun fight or pokok2 hidup tu lagi. Yer lah kan kali ni kat lautan apa kejadah ada pokok-pokok hidup tu kan? Haha. Boleh layan tapi frust lah tak best macam yang lepas.

Kali ini Lucy and Edmund je ada. Diaorang terpanggil bila tengok gambar lautan yang ada kapal. Scary juga lah kan tiba-tiba frame tu keluar air. Haha. Tapi boleh lah. Tak lah boring gila-gila. 3.5 for The Chornicles of Narnia : The Voyage of The Dawn Treader.




5 comments:

iedayah said... [Reply to Comments]

jenjalan cni..=)nice blog

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

thanks for visiting :) i will..

NURUL said... [Reply to Comments]

ala dah tgk ye citer narnia. nak tgk jugak ni. rasa mcm nak bwk raina pi panggung.

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Nurul : semalam kita pergi ramai tau baby and budak tengok Narnia. Pity them kalau diaorang tak dpt tengok. bawa tau raina..hehe. :)

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

aku dpt buku note narnia je mase beli combo set nak tgk repunzel haritu. hehe..