Erh..takut pulak! Cerita MAHA lah!

Takutlah. Kenapa belog cerita macam itu. Herm. ;(

Tak mau sedih-sedih lah. Nak cerita hari tu kan saya paksa juga Haizi pergi MAHA.

Apa saya nak cakap. Kalau kau setakat nak beli buah kan tak payah datang lah. Haha.

Serius. For me, tak minat benda-benda macam tu kan. Tak payah pergi lah. Sakit kaki je. Haha. Nak beli buah? Ha! Memang saya nak beli buah. Tapi kat Carrefour pun ada. Nak fresh sikit pergi Cold Storage. Haha. Jauh gila nak jalan. Itu pun naik bus. Hehe. Panas and nak kena daki bukit. Ramai gila orang. I pergi weekdays. Beruntung sikit tak ramai orang. Weekend? Ramai gila. Hari tu lalu kan. Sampai nak masuk ke Putrajaya dia parking? Apakah? Saya rasa orang yang pergi tu suka beli bunga-bunga lah. Cantik!

I pergi nak cari madu and lemon. Setakat ni gila es lemonade. Hari tu ordered kat Pappa Rich terus terpikat dan suka gila. Sweet and masam! Haihs. Tapi lemon tak ada. I pergi kedai biasa je. Hehe. Cari Chip Nangka. Tak ada rezeki. Dah habis! Siapa pergi sila lah beli ok. Memang tak rugi makan chip nangka tu! Sedap gila!

nangka gemok!

:: Haizi gemok tunggu turn naik bus ::

orchird?

view dalam Hall D

Hasil belian dari Agro Mas ;)

Buah-buahan :)

Our dinner, Murtabak Mengkasar, Pekan

Tapi kalau sesiapa nak pergi. Pergi waktu hari bekerja. Tak ramai orang. Ada orang suka ramai-ramai okey lah. Kalau saya...erk..erk..tak suka lah. Tapi untuk menyahut seruan kerajaan. Marilah kita memeriahkan MAHA! Yay!



Honey Lemon ;)




6 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

jem lor..x sanggup! hehehe

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

beli murtabak mengkasar pekan yang femes tu eh..??hahaha

pada masa dahulu,meibi ada 10 taun lepas, ada jari salah seorang pekerja terputus dan diblend bersama sama daging murtabak itu..
sekian terima kasih..

hahahha..

kisah benar ni tau..kg ahkak tu kan..tapi rasanya dah takde rasa jari kat mesin tu kot.hahha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ummiaqeef : sangat jem!! tak sanggup aku. tu psl pergi weekdays. itu pun jauh jugaklah nak jalan..ish..ish..-_-'

Miss geli : Eww! Kenapa skg baru ahkak bagitahu? tell me why! Ish. Patut lew sedap kan? lagi satu kita rasa mesin yg ada jari tu tinggal kat pekan ah. yang kat MAHA tu beli baru..;p

h a i z i said... [Reply to Comments]

rozie : kene pegi..! best
MG: cik nowa.. femes dan sedap kan? puding raja pun ada.. kalau outstation ke kuantan/pekan..mesti pegi sana beli murtabak mengkasar dan puding raja... ada jari kene blended? patutlah SEDAP!! hahaha

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

honey lemon kat paparich tu pahittt giler..huhu... tp kat oldtown sedap plak.. pengajaran dia..kalau order.. cepat2 keluarkan lemon dia..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Haizi : heh! apsal pulak u yg jawab nie..nyibuk je tau!huh!;p

Filla : ye ker? nak try lah! ptg ni jugak pergi old town!! ngehngehngeh..thanks for tips!berguna tu..;)