Secret Code


Korang pernah ada tak secret code. Yang tahu kita dan dia sahaja. Haha. Masa belajar dulu kan ada orang cakap kat saya. Kita kena ada secret code which is bila ada orang kena rasuk or apa kan dia diam. Selalu kat asrama kan ada orang kena rasuk lepas tu menyamar jadi kita or kawan kita. Bila kita panggil nama dia and dia tak sahut. Maksudnya dia bukan kawan kita lah. Dia hant*. Korang paham tak?

Kat rumah saya kan. Tetiap hari lah orang atas nak kemas rumah. For the 1st tu macam okey lah. Ini dah 2 tahun lebih still nak mengemas pelik pula. Dah tu asik alih meja and kerusi. Jadi Eric Leong apa? Sometime dia main guli. Maybe lah budak-budak kan? Everywhere. Dalam bilik? Hall? Dapur? Tak! Dapur dia suka tumbuk cili! Tak pernah lah nak lapik lesung tu. Hish.

Haizi siap naik okey rumah atas. Yes. Memang banyak budak time tu. Macam orang datang. Tapi takkan lah tiap-tiap hari. Adeh! Dapat pula jiran yang penakut macam saya. Haha. Tak boleh tak ada Haizi, nun ke Meru I balik. Haha. Takut ah!

So, sampai bila kan asal Haizi takde pergi Meru. Penat. Ulang-alik. Kalau setakat 8, 9pm tu okey je. Tapi tak pernah lah lewat malam. Dah tu I pesan. Kalau balik mesti sebut secret code. Sebab I tinggal sorangkan. So, buatnya kat luar tu ha ada hant* nak menyamar jadi Haizi then balik rumah pula dia kena sebut secret code. Haha. Kalau salah bukan Haizi lah tu. Haha.

Knock. Knock. Bunyi buka kunci.

Haizi : Assalamualaikum...
Me : tak jawap* Secret code?
Haizi : tettt...tettt...tettt...

Ni contoh. Tapi saya selalu guna macam ini je. "Siapa nama isteri awak?" Nanti Haizi jawab lah "Shinnaz.." Haha. Tapi tu simple sangatkan. Hant* pun tahu and tak takut. Haha. So, baru-baru ni Haizi suggest kita guna nombor telephone. Haha. Sengal!

Shinnaz : Secret code?
Haizi : 013-227 ****

Haha. Takpun guna no akaun TNB. Haha. Panjang gila. Takpun guna secret code pakej Streamyx. Haha.

Shinnaz : Secret code?
Haizi : RM99/month

Hant* tak tahu kan? Haha.




10 comments:

mama_auni said... [Reply to Comments]

hhaha penat la pulak nk pakai code bagai

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

gila kau! tetiap masa nak pakai. bila balik aku tengok muka haizi lain macam je tuh..aku guna lah code. haha. takut wo..sekali aku tido dengan orang lain..haha..

mama_auni said... [Reply to Comments]

kahkah..scary la ko neh..hahaha

::c i k d e a n y:: said... [Reply to Comments]

hahaha..lawak la ko ni shin..adehh...

h a i z i said... [Reply to Comments]

siap ada soklan :"apa pakej BB terbaru.."
apa jenis BB?? hahaha

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

hahahahahahahahhahahahahah... no comment lah darling!

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

HAHAHAHAHAH COMEL GILAAAAA!!! NAMA ISTERI HANTU TAU TAK? HAHAHA

Achik.eDee said... [Reply to Comments]

mcm tu pulak.. hahahaha.. :p

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

giler! kalau haizi nak terkencing jenuh la dia nak menjawab dulu sblm dpt masuk..silap2 dah banjir kat dpn pintu,wakakakaka..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ummiaqeef : roxy! ko jgn buat lawak boleh tak? hahaha...kalau haizi nak wee wee mesti lah dia tak memain ngn aku..ade ke hantu nak kencing? ish!