Accu-Chek Active


Perghh! Hari ni 1st time lah. Rasa betul-betul dapat consultation dari doc. Haha. Siapa-siapa duduk Putrajaya mesti tahu kot Poliklinik di Presint 9. Just sharing. Kalau saya pergi klinik tu kan mesti saya jumpa satu Dr. S. Very-very soft spoken. Sampai satu tahap. Ada doc lain tak? Fed-up. Manja je lebih! Haha.

Selalu kalau saya datang memang dan akan jumpa doc tu. Memang time dia kot. Perut cramp, demam or apa-apa je lah. Tak sampai 5 mins kot dia check-check. Haha. Bila kita nak explaination dia akan explain tapi tu lah. Bisik-bisik. Slow gila. Rasa tak sabar nak tunggu dia habiskan ayat dia. Haha. Tak pun kalau ramai orang dia akan cakap, "hari ni banyak orang lah...". Maksudnya dia nak cepat. Haih.

Tapi kalau time allergy kan doc dia lain. Haha. Suka salah timing. Doc handsome tau! Tapi garang nak mampos. Strict. Tapi ada satu doc tu perghh...memang baik. Kalau jumpa dia baru I rasa macam betul I jumpa doc. Haha. Kalau kita datang dia akan study case kita dulu sebelum kita bagitahu dia, kita sakit apa. Bagus. Bagus. ;)

Macam pagi tadi. Perut cramp gila. Tak tahu nak ubat macam mana. 1st day kan. So, biasalah perut memulas. Orang kata macam orang nak bersalin. Taklah macam orang bersalin. Tapi rasa dia 1/4 dari rasa nak bersalin (orang kata). Menangis-nangis. Sakit.

Masuk-masuk je dia cakap "Erh..I perasan you lah..dulu you kurus sikit kan? Apsal sekarang dah naik?". Senyum je lah. Haha. Tetiba. "Hari tu buat check up ada progress dapatkan baby?" Haik? Bila masa pula aku check up kat sini. Ke dia kenal saya? Nevermind! Nak dekat 10 mins tanya-tanya and dia siap kira hari dan waktu yang sesuai lagi untuk tu. Huk oloh! Check-check darah bagai. Last-last dia tanya saya, "Actually sakit apa you datang pagi ni....?"

Hahahahahhaha. Serius lawak betul doc ni! I datang jumpa dia pasal sakit lain. Ni dia check lain pulak. Haih. Tapi bagus lah. Dia ada suruh I buat blood test. Takut ada diabetis. So far, alhamdulillah. Bebas! Hehe. Tapi I tak buat pun. Takut!! Haha. Last buat masa bulan 6 hari tu. ;p

Anytime, anywhere boleh check.
Langkah berjaga-jaga.
Tapi..takutt!!



4 comments:

mama_auni said... [Reply to Comments]

wah pasne leh pinjam ko..hehehe

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

MAMA_AUNI : Boleh..boleh..boleh...tapi kena buat kat Meru lah. sebab aku beli utk mak aku. haha.

.:Mrs. Engineer:. said... [Reply to Comments]

bli ktne ni shinnaz?

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mrs. Engineer : kita beli kat Guardian. Masa ni tengah sale. Hehe.