Apa ke benda entah!


Serius! Tak tahu pun apa nama dia. Dia bawang ke kentang? Yang I tahu orang cina suka makan benda ni. Hehe. Well, CNY coming. Banyak lah dia keluar. I mean memang boleh dapat kat mana-mana, lagi-lagi pasar. Tapi kalau pergi Giant or TESCO, waktu-waktu macam ini dah boleh dapat. Dia lambakkan je kat depan-depan kaunter. Mula-mula macam. No lah. I tak makan benda-benda macam tu.


WTHey! Sedap OK! My mom goreng. potong halus-halus. Kalau berani, potong guna penyagat tu. Alah. Orang Jawa kalau buat perusahaan kecil-kecil fasal kerepek mesti guna benda tu. Penyagat ya? So, bila dah sagat dia halus, nipis dan bila goreng krup krap, krup krap bunyi dia. Haha.

Rasa dia macam kentang. Tapi I rasa macam best lah! Haha. Best!



11 comments:

h a i z i said... [Reply to Comments]

antara makanan pelik b makan lepas kawen dengan syg.. tq syg!! sedapnya!!! memang best kan? kalau tak kawin dgn syg, tak tahu ler pekebenda nie.. :)

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

apa tu??? sedap ke? tak maung?? goreng letak garam ek??

aenafiq said... [Reply to Comments]

aku selalu jumpa menatang ni kat tesco..
sedap ke weh..
share resepi..
cane nak grg ?

aenafiq said... [Reply to Comments]

weh cane nak buat weh ?share resepi..
selalu jumka kat tesco ;p

farahfatihah said... [Reply to Comments]

uik mcm cendawan bila tgk kat side bar rd hehehe kentang cina kot..ehh ada ke? huhu

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

apa nama benda ni shin?

akak ingat dia ni species bawang putih ke hape..heheheh

goreng mcm buat kerepek ek?

Tiara said... [Reply to Comments]

ni sengkuang cina laaa....... mmg sedap... buat penyejuk badan....

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

haizi : huk oloh! tak ada kena mengena okeh..haha.

Mrs. Hakim : sengkuang cina kak mel..ceah..ceah..padahal baru tahu nama dia sengkuan cina..haha. Maung tu apa? ha ah letak garam cket!

aenafiq: hah kan! skg ni lagi lah belambak! sedap!!! goreng je lah aku tau..ala..mcm buat kerepek lah...;)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

farahfatihah :hahaha..bedal je kak farah..asal boleh ngap! hehehe..

*sengkuang cina

Hana : hahaha..mcm bwg putih pun ada..sebab dia putih..hehe...ha ah..kita goreng je..boleh rebus kot..tapi tak tahu cane nak masak...;p

Tiara : Kak yantie..kau lah penyelamat..hahaha..kita tak tahu pun nama dia..tahu makan je..hahahah..thanks!

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

peliknye,x pernah makan..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ummiaqeef : pelik tapi benarrrr..! haha..