Green Tea

Dalam 2,3 minggu ni badan kena allergy balik. Kali ni dia gatal malam je. Bila malam je mula lah. Ggrr..tak tahan! Check doc dia kasik injection baru lah redha. Then, nurse suggest minum green tea.

Apa khasiat Green Tea?

- melambatkan proses penuaan
- menentang alergi kepada habuk
- menggalakkan pembakaran lemak
- membantu mengawal tekanan darah tinggi
- membantu mengawal paras gula darah
- menguatkan sistem imun
- menurunkan aras kolestrol

and macam-macam lagi.

Tapi kan..green tea ni mak aih..tak sodap langsung! So, I try letak honey. Sweet sangat!! Rasa manis-manis buah. Kalau nak best lagi letak lemon. Haih. Green Tea Lemon. Kalau susah-susah beli je Ice Lemon Tea perisa Green Tea yang dah siap. Cuma kandungan gula je lah tinggi. Minuman segera lah katakan.


Selamat minum ;)


7 comments:

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

ai minum green tea lipton. bila letak gula sesudu, mak aih.. rasa cam air gula sebab green tea dia tak rasa sedap cam green tea ice blended SR mahupun SB. dia rasa kosong jer. so, kesudahannya ai minum kosong jelah.. lagi sodap.. lagi satu ai suka season punya green tea.yang kotak punya.. tak silap less sugar. itupun sodap.. pegi mydin beli banyak2 buat stok..wangi, letak ais lagi nyaman sihhhh!!! :)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

uwaa! sedapkan green tea SB ngn SB!!! Green tea lain tak sedap pun!!! hahahaha...manalah nak sihat kan? hahahah...kita suka jugak yang less sugar tu!!! mmg. letak ais best gila!!!

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

bagus minum green tea stiap hari..lagi elok kalau buat suam tau shin..

akak pon amalkan setiap hari..bila minum suam, rasa badan lagi segar..eh kata org ,ptua awet muda you..awww(^_*)

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

shin,bile nak pekena ice blended green tea ni? ngidam ni...ngeee~

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Hana : tu lah kak..tapi rasa dia tak sedap lah..tapi kan..org kata minum teh kan angin..so, green tea nie??

ummiaqeef :tu ar..ngidam nieh! haha.

MRS. K said... [Reply to Comments]

boleh bakar lemak?
kurus la saye..

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

haah..teh apa2pon angin..tp kalau buat panas/suam, xdelah kesan sgt.

akak pon jnis cpt je angin kalau silap makan minum.tp minum tea ni panas2/suam, alhamdulillah takde apa..then pastikan prut jgn kosong