JJCM : Chakri Palace

nom nom nom!

Kali ini kita pergi ke sebuah Restaurant di dalam Alamanda. Bersebelah JM Briyani. Hurm. Sedapnya Nasi Briyani. Ngauum! Landmark lain disebelah Nando's. Chakri Palace.


Kali ini mendapat tajaan dari Encik Mohd Haizi's S/B. Lets cekidaut!

Nasi Goreng Pattaya. Nama Thai untuk Nasi Goreng Pattaya ada. Tetapi lupa. Tak apa. Yang penting memang nasi goreng pattaya. Tak sedap. Banyak nau aji nomoto. Perisa kicap maggi pun banyak. Pening I makan. Order dua sebab tak tahu order apa. Lastly makan telur dia je.

Nasi Goreng Pattaya, RM 12++

Ketam rangup apa entah, RM10/seekor

Ookey. Okey. Next.

Order ketam. Ketam ni macam crab salted egg juga. Ada nama saintifik dia juga. Tapi tak ambil tahu. Yang tahu ketam saja. Tapi tak suka sebab ada sauce. Tapi....ketam dia adalah sangat rangup stock kalau makan tak rasa ketam lah. Rasa macam rerangup tepung goreng pisang. Not bad and not recommended. Tapi kalau nak rasa, silakan lah.

Then order mango pulut. Yang ini nama khas dia, Khow Neow Ma Moung. Mangga Pulut sudahhh! Haha.

Manggo Pulut, RM7++


Itu sahaja. Sekian, terima kasih.



2 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

gambo makan lagi? apsal tak join maxis nomnomnom race tu? hikhik

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mrs. K : ala...takde sape nak geng makan ngn kita..ajak haizi dia kata kurus lagi and tak kuat makan..choy lah! haha.