Khurafat : Perjanjian Syaitan

Hi.Morning darlings!

Semalam mc lor. Demam. Cough with flu. Adehh..;( Sakit dada bila asik batuk je.

Nothing special semalam. Cuma I'm away from Haizi. Lamanya nak balik. 4 days. Weekend hari tu tak lah rasa. Sebaik petang ni balik. Tak sabarnya nak jumpa!!! Hehe.

Last Friday we had a dinner treat at Chakri. What a boring place. Makanan pun tak berapa nak best. I tak suka sangat but Haizi suka lah sebab ada nasi goreng. Sigh. I just nak makan Manggo Pulut. ;) I makan manggo dengan santan je. Pulut dia tak makan pun. Motif? Ada menu baru for crab. Lebih kurang Crab Salted Egg tapi ada sauce! Tak suka!

Then tengok Khurafat. Haih. Tak seronok pun? Promo macam gempak. Hehe. Macam tak sesuai pula Samsul Yusof tu berlakon horror movie. Simple gila. Seram tu tak ada. Tapi adengan terkejut tu berlambak. Menjerit sebab terkejut. 3 star je. Tapi bab masuk bilik mayat untuk check mayat tu takutt! -_-' Yang lain-lain tu biasa-biasa je. Apa motif Mariani berlakon macam tu? Wujudkan element seram? Haha.

Cerita dia story fasal manusia yang percaya benda-benda khurafat. benda-benda bukan-bukan. Simple story, Shamsul tu kahwin dengan Liyana Jasmay. Then lepas kahwin dia orang selalu kena kacau. Dah tu pula aweks Samsul sebelum Liyana tu macam gila sebab ditinggalkan. Rupa-rupanya aweks tu dah kena ubat guna-guna. Mean Samsul tu lah percaya benda-benda karut. So, syarat ubat guna-guna tu tak boleh tinggalkan aweks tu and kalau berpisah benda tu akan follow je. So, nak balas dendam benda tu ikut Samsul sampai lah dia mati.

Ni cerita lain pulak. Hari tu jejalan kat Mothercare. Dah lama okey kalau teman kawan-kawan masuk Mothercare mesti pergi kat situ. Comel amat. Romper. Nak beli. Tapi untuk siapa. Haha. Sampai lah dah tak tahan sangat. Cakap kat Haizi. Haizi kata buat apa. Nanti dah ada baby baru lah beli. Tapi tak tahan juga. Akhirnya. Berjaya. Makan pujuk. Haizi sudi belikan. YES! Haizi kata sebab ada 7. Boleh lah beli. Hehe.




Sekian, terima kasih.



5 comments:

jana cun! said... [Reply to Comments]

part plg seram msa dlm van tue la, blh plk la radio die ttba mati...
siap angkat mayat kt hutan lg...
aku xfhm apa kaitan mariani tue ngn cite tue...

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

x best ke khurafat? tgk preview cam seram giler. haha. romper kat online lg byk, cantik dan murah,hehe..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Jana : seram ke tuh? tak seram langsung. haha. tapi element terkejut tu jgn cakap lah..terjerit-jerit. tahu tak apa. mcm tak ada kaitan. tapi tu lah..cerita kan..haha

ummiaqeef : tak best pun..pada aku lah..ha ah..Ira ada tunjuk kat aku. takpe..nextime beli lagi..! yay!

farahfatihah said... [Reply to Comments]

hahah xsuka lah citer ni huhuhu ala nak masuk contest tp xda pic yg best =(

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

tunggu cetak rompak je lah mcm tu,,boleh? hahhaha

eh comey plak romper tu..bagus2, buat persediaan awal2 tak salah :)