The Last Nite......


Erh. Blog boring sebab tak ada story. Haizi dok suruh update. Apa ke hal. Duduk 1 rumah nak berbelog-belog bagai. Gila.

Marah lah sekarang ni. Minyak naik RM 0.10 sen. Ha ah. 10 sen je. Maybe minyak saya tak terasa sebab car pool dengan Roxy. Naik dengan Ieza and Roxy. Tapi tahu-tahu je lah bila minyak naik mesti barang pun naik. Tak paham betul lah. Minyak naik RM 0.05 sen, gula semua naik. Naik 20, 30 sen. Tu cekik darah namanya. Bukan angkut 1 lori ke barang-barang tu, takkan nak caj setiap gula harga minyak. Please lah bertimbang rasa. Tak peniaga, pembekal. Sama je dua-dua. Yang kena pembeli. Haih.

Tak boleh jadi ok. Hari ni naik lagi RM 0.10 sen for RON 97. Okey. I tak guna 97. Tapi I guna barang lain. Dia orang tu angkut barang pergi beli gula guna minyak 97 kot. Tu pasal menjadi-jadi. Tadi pergi Carrefour beli beras. Normally, 10 kg (RM35-RM40). NOW! 10kg, (RM 52 -RM 60). Apa ke mahalnya. Rasanya beras tu 2,3 hari kat situ lagi. Before minyak naik. Lagipun naik esok! Apasal malam ni dah mahal. Sebab I pergi TESCO Ahad lepas, beras yang sama dan berat yang sama still RM39!

Minyak masak habis sudah! Ni semua minyak naik ke apa ni? Minyak urut naik? Ke servis urut yang naik? Geram!

Yang ini pula cerita pasal last week. My mom datang rumah I. Makan-makan kat luar @Penang Village. Best makan ramai-ramai. Kalau dua orang macam boring je. Hehe. I miss that moment. Had a dinner with Umi, Kangah, Adah and my niece, SRG. Miss her a lot!

happy face with Mak Ngah

Kalau tak ada aral melintang, insyaALLAH nak pergi mandi lagi. Tak tahu siapa yang ketagih. Auntie or Isha? Bhahaha. Okey got to go. Nite nite darling! ;)




4 comments:

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

kesian kita pengguna ni,kan?
nak wat mcm mna, dunia skrg semua pon suka ambik kesemptan..hmmmm...

nmpak gaya, kena kurangkan menggoreng dan makan nasik lah mcm ni..hehehhe..misi utk kurus akak nih! huhu

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

aku pakai ron 95..minyak naik ke turun ke kena gak isi minyak,xkan nak pakai air,hahaha.. kau pakai beras ape? mahalnye?

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Hana : tu lah kak hana...diaorang ni suka amik kesempatan..bukan apa...abes lah kita kurus lepas nie..hahahha...;p

umiaqeef : tak kisah pasal minyak. sebab minyak naik 0.05/0.10 sen je. tapi kesan dia kat barang lah. naik sampai 0.30-0.50 sen. pelik kan?

farahfatihah said... [Reply to Comments]

a'ah la..semua naikkk...bila gaji nak naik??