Nak muntah. Bukan Nak Lagi. Memang Dah Muntah. Geli. Geli. Geli.

Tajuk boleh jadi satu entry. Punya panjang. Haha. Serius weh. Sangat-sangat geli-geli. Benda kotor kalau kita tak nampak mesti kita okey kan? Macam mana kalau depan mata? Haihs. Geli sangat.

Tapi banyak-banyak benda, benda apa yang kotor? Hehe. Jawap! Jawap! Nanti end of entry kita kasih tahu ;)

Actually kan. Sabtu lepas gerak dari Putrajaya nak pergi Perak. Hantar my mom reunion. Tak sempat nak breakfast or apa. So, just tapau-ed Hot Caramel Latte and Burger Ramly. Lapar sangat. Plus beli Mocha blended bagai untuk bekalan nak ke Perak nun. Habis dulu mocha sebab dia sejuk and takut cair. Hot Caramel Latte I biarkan. I letak tepi. So, perjalanan ke Perak memang awesome! Sebab makan, makan, makan. Haha.

Hot Caramel Latte tengahari tu dah tak panas. So, I boleh minum kalau haus. Ada balance. Memang tak habis lah. Simpan lah. Kejap-kejap lagi boleh minum lagi. Sampai lah ke Maghrib. Singgah rumah my auntie. Dinner bagai. Lepas Isya' balik ke Klang. Haus sehhh..I minum lah air Caramel Latte tu. Elok lagi kan. (mata pandang ke atas, sambil tangan letak di dada) Haha. Minum sampai ketetesan terakhir!!!!

Dah lama tu I sendawa. I rasa macam bau lipas!

Whoa! I dah terfikir dah "entah-entah, Caramel Latte tu ada lipas..." Tapi tak mungkin lah. Dia bertutup okey! Serius. Tak puas hati. I ambil balik cup Caramel Latte tu. I tengok.

Pengsan!!!!!! 2 ekor anak lipas mati. 1 ekor berkeliaran kat dalam tu. Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....! Terus muntah okey. Haizi dah bising-bising. "Apsal? Apsal?.." I tunjuk cup Latte tu. Dia tengok lepas tu dia gelak je weh. Serius. Sampai sekarang terbayang-bayang. I nak jumpa doc lah. Takut ada infection. Tak pe ke weh? Siapa ada experience? Apa ubat dia? Huwaa...dah tak lalu nak makan ni...;(

Pelisss....;(

Bengang betul lah dengan lipas ni. Rasa nak belah perut nak bersih-bersih kan. Nak jumpa doc jugak! Untuk jawapan soalan di atas sekali. Saya rasa yang paling kotor selain sampah, lalat, lipas and apa-apa ialah duit! Hehe. Ada value tau. Even dia kotor pun kita still nak dia kan? Siapa jumpa duit kat jalan dia basuh duit tu?? Hehe. Lagipun ramai sangat pegang duit unless baru keluar dari bank. Ada yang keluar toilet. Pegang duit. Ada kat pasar potong ikan, ada potong vavi. Yucks! Tapi kita still simpan dia ditempat yang selamat. Hehe.


Dah lah. Geli lah. ;(



7 comments:

mama_auni said... [Reply to Comments]

baru jek last week chat ngan ko pasal lipas kan..ahaks

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

asal sampai 3 kali panggil ahkak ni?

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

E!!! ahkak ni perasan tau! hahhahaha..tu geli lain! haha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

E!!! ahkak ni perasan tau! hahhahaha..tu geli lain! haha

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

cait! selamat la beranak lipas² dlm perut ko..(mata pandang ke atas, tgn letak kat vontot sambil goyang²)..hahaha

mamamarissa said... [Reply to Comments]

FYI, lipas adalah binatang yg paling kotor...yuckssss!!!!

*lariiiiiiiiii*

farahfatihah said... [Reply to Comments]

shin, petua hilangkan lipas dalm keta, letak daun pandan...ni kes suka mkn dlam keta lah ni smapi lipas pun join hehehe