Shaolin

Waaaaaaaaaaaaaccccchhhhhhhaaaaaaaaaa!

Haha. Malam tadi dalam kaki hencut-hencut pergi tengok movie juga! Haha. Tak kisah if ada escalator. Kalau tangga I surrender. Sakit lah turun naik. Hehe.

Tak plan pun. Suppose I nak balik Meru ambil baju. Tapi tak siap-siap lagi. Sigh. So, booking tiket cepat-cepat and sempat lah layan Shaolin. Gila lama movie ni. 2 jam lebih! Hish!


Tapi boleh tahan lah. Tak lah boring and okey ;) Ada Andy Lau, Jackie Chan and Nicholas Tse. Whoa, Andy Lau dah nampak tua dah...;p Jackie Chan okey and very funney and Nicholas Tse tu...boleh lah!

Dia cerita pasal Jeneral yang nak dibunuh oleh orang kanannya then dia lari-lari sampai ke tempat Shaolin. So, dia menyesal sebab sebelum ni berlaku jahat kepada orang biasa dan Shaolin tu. Then, dia tinggal kat Shaolin untuk berlindung dan dia menjadi sami setelah kematian anaknya dan kehilangan isterinya. So, dia berubah kepada yang baik dan orang kanan dia dapat tahu yang Jeneral tu masih hidup. So, dia nak bunuh Jeneral tu tapi melibatkan Shaolin. Habis lah tempat diaorang, budak-budak kena kerah. So, musnah lah Shaolin. Jahat gila okey! Tapi apa pun. Boleh tahan and terlalu lama. 3.5 star. Kematu aku duduk situ. Bertambah kematu bila tengok orang ber-o-men kat sebelah. Haih. Get a room please!





0 comments: