Sharing is caring ;)

Dah 2 hari ni makan beli je. Memang dah plan 2011 ni nak banyakkan masak dari beli. Ngehngeh. Kita tunggu. Haha. Jadi ke tak. Ala. Yer lah kan. Kita dua orang je. Boring tahu tak asik makan luar. Sekali makan RM30. Sekali keluar RM100 habis. Owh. Im start to saving money now. More money. Dulu RM50 je sebulan. Haha. Sekarang tak boleh!! Haha.

Disebabkan kitchen tutup sementara saya ingat beli je lah. Haha.

Ayam Penyet Wong Solo, Bangi
Nice kan packing macam ni? ;)

Tak ada apa nak story cumanya hari ni saya rasa macam hari Jumaat lah. Hehe. So fast! Ni just sharing je ya. Mana tahu korang dah tahu dan meyakinkan saya lagi. Masa pergi klinik hari tu. Kan I kena attack kat betis. Sakit gila. Selalu cramp kaki je. Tak tahu kenapa. Haizi kata sebab gemok. Apasal kan?Saja nak kasi sentap lah tu. Haha. Orang tak gemok pun kena cramp. Haha. So, I tak puas hati I asked Dr. kenapa jadi macam ini?

Dia kata maybe kurang calcium so, effect kat tulang. Kenaap kat tulang ya. Serius, tak tertanya sebab belum sempat nak tanya Dr. bebel-bebel. Oh! come on! Boring. So, do I need calcium? Yes! Jangan dah tua nanti baru you nak minum susu. Mahu? I geleng. Tak nak lah. I cakap I minum Milo. Dia kata bukan minuman macam tu. Maksudnya dia suruh minum Anlene lah.

Bukan apa. Tak suka tau minum susu. Entah rasa semacam. So, Dr. suggest I minum Anlene Chocolate. Boleh lah. So, kawan-kawan jom kita minum susu! Hehe. Petua tradisional pula. Kalau tiba-tiba cramp bangun tidur, Dr pesan ambil secubit garam letak dalam juice. Juice kena suam/tiada ais. Paham? Tak pasti berkesan ke tak. Dengar je lah cakap Dr. ;)

So, marilah kita minum susu. Untuk tulang katanya. Tengok tak iklan Anlene. Michelle Yeoh. Dah 49 y.o pun cantik and tulang kuat. Haha. Ye ke? Iklan kan? Haha.




4 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

Nanti kalau pegnen pon, kena pulun minum susu jugak.. better u start skarang! hehehe

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

rasa kat farmasi ada jual pil calcium.. tu pun boleh gak kot.. anlene plain much better than chocolate la.. dia rasa vanilla. kat rumah ni ada yg chocolate punya, liat benor nak abis.. hehehe

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

dari hari ke sehari nak beli anlene ni tp x berkesempatan. mahal kan susu..

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

akak pon baru mula minum anlene.. sebelum ni minum susu kmbing jue..tp rasa mcm xcukup kalsium lagi kot..

sama2 lah kita anggunkan tulang kita..eh?
hehehe