Tupai-Tupai, Shah Alam



Since last puasa tahun lepas ke dua tahun lepas. Haizi asik cakap je nak bawa makan kat Tupai-tupai. Adeh! Memang nak pergi tapi kan nak masuk KL tu rasanya macam tak sanggup je. Hari tu beli majalah apa entah ada cerita fasal Tupai-tupai buka branch dekat Shah Alam. Senang! Tak payah pergi KL. Atleast, Shah Alam tak lah jam kan? ;)

Actually it was happened on Sunday. Boring duduk rumah. So, I balik Meru. Then pick up my sister and SRG. Off to Jusco Bkt Raja to find out birthday present for Kangah friend's. Tapi non-ado. Semua dia tak berkenan. Jenuh juga lah. Masuk Adidas, semua mahal. Masuk kedai jam semua mahal juga. Masuk Jusco. Haizi yang shopping. Ish.

Last week, hari Khamis I pergi Jusco Sunway Pyramid. Sale dah habis dan baju pun tak banyak choice. Then semalam pergi Jusco Bkt. Raja, sale banyak je. Katanya sale for CNY sampai 9/2. Lama gilos! Chinese jangan cakap lah. Dah shopping awal-awal. Pening. Pening.

Tak dapat present pergi pula SACC. Sebaik ada. Tak lah penat kitaorang ikut Kangah! Menyampah je aku shopping dengan dia. Suka nak pergi tengok 2,3 kali. Tengok, beli sudah. Ni tak. "Ko rasa mana sesuai Kak Long?", "Kak Long, nak bagi apa ni????", "Kak Long, kau rasa kalau bagi kasut sukan okey tak?", "Kak Long, kita tengok kedai lain dulu lah.." Ha...lepas tu ajak balik pergi kedai tu. Pening. Dah lah bawak Isha. Dia tu suka merayap. Entah mana entah pergi jalan nanti. Haha. Semua nak usik and tanya. "Ni apa?" letak balik. "Ni apa..?" Penat okey. Penat jawab. Kang tipu kang dia tak paham pula. Kadang-kadang tak jawab nanti dia jawab "ala...". Tak sampai hati tak nak jawab.


Penat jalan. Try kerusi urut. Haha. Best! Isha main kereta pula. Saya rasa SACC semalam Isha yang punya! Haha. Heh! mana cerita Tupai-tupai? Haha.

Ada..ada...!

Jenuh juga lah nak cari sebab landmark dia stadium Shah Alam. Cuba cari. Mesti ada yang confuse.Stadium tu besar okey. Kemungkinan dia sebelah Giant, or area PTPL or kat Tesco? Besar kan? So, ni landmark yang I rasa betul-betul boleh pakai is Tupai-tupai dekat dengan Sri Acapella Serviced Apartment. Betul-betul depan apartment tu. Kalau tak dapat juga cari lah rumah apartment Sect 13, berdekatan dengan Giant. Paham tak?

Bukan apa. I tahu dia dekat Sect. 13. Tapi belah mana tu tak tahu. Jenuh lah cari. Rupanya belakang kitaorang je. Suasana best! Tetiba teringat kat Redang dowh! Pokok kelapa dengan table macam tu. Whoa. Nanti ada duit nak buat rumah ada taman sebiji macam tu. Haha.


Then, Tupai-tupai kan ada steamboat. Tak rasa pulak nak makan steambot. So, order nasi goreng je.

Nasi Goreng Kampung, RM 7.50

Nasi Goreng Ikan Masin, RM 7.50

Honeydew Juice, RM 4.20
Watermelon Juice, RM 4.20

Butter Prawn (small), RM 23.00

Crab Salted Egg (2 ekor), RM 46.00

Dessert : Banana Split, RM 6.80

Overall, okey lah. Makan time betul-betul lapar! Baru best! I dah kenyang. Tapi Haizi kata sedap and Kangah pun kata sedap juga. Price, reasonable lah. Tak lah mahal melampau. Hehe. Nanti kita try yang steamboat pula ;)



16 comments:

mama_auni said... [Reply to Comments]

bagus..pasne aku leh pegi try pulak..sbb dah haizi kate sedap kan..huhu

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

hadiah bf kangah ek? fewitt!

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

laaa tempat tu dah jadik tupai-tupai ke? dulu owner lain.. tempat makan tu nama lain! tp view cantik.. kat shoplot acapella tu dulu ada jual pasu2 lawa ngan perabot bali..tp dah tutup :( (x sempat nak tunggu duit cukup nak beli perabot)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mama_auni : besttt!!malam lagi best kowt!!

ummiaqeef : ya iya! hehe.

Filla : hahhaha..takpe filla. boleh kumpul lagi...ni masuk rumah baru, perabot baru. Yay!

Shafinaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

hah, tak ikhlas lah tu teman! dush2

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Shafinaz : memang pun! kau ingat aku ikholas? upah takde pun! nyampah!

yatt said... [Reply to Comments]

salam shinnaz.. tupai-tupai ni kat bangi pun ada kan?? tp tak la secantik kat s.alam ni suasana dia.. :-)

Izzuddin said... [Reply to Comments]

salam. terjumpa your blog ni masa cari pasal tupai2 shah alam. nak tanya, ada perasan tak price range for the steamboat? mcm menarik je the place :)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

hi Izzudin!

actually kita tak perasan pula harga steamboat. tapi kalau awak nak best..awak boleh pergi Flamming Steamboat, Sunway. Macam-macam ada. Around RM 23++/person :)

Izzuddin said... [Reply to Comments]

oh ye ke.. xpe la kalo gitu. pernah g jgk flaming steamboat tu, tp usually sgt ramai la, was looking for a place yg dekat ngan shah alam and x ramai org. tp xpe, thanks! :)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

erh. Izzudin. My hubs kata RM 28++/person. ;)

Izzuddin said... [Reply to Comments]

rm28 per pax for the tupai2 punya steamboat ek? okie dokie then. mekasey for the info :)

mizzura said... [Reply to Comments]

oh..thanks for info..pernah g tupai2 shah alam jer..

eikieyn said... [Reply to Comments]

drop sini sbb usha pagi tupai2. ni plan nk pegi jap lagi la ni. :P

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Izzudin & Mizzura : your most welcome..;) enjoy your foods!! nomnomnom

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

eikieyn : thanks for viewing ;) enjoy your mealsss!!