Water Splash


Hari Jumaat kan cuti. So, I memang plan nak bawa adik-adik and SRG pergi mandi!! Yay. Kebetulan esoknya ada family day. So, terus pergi ke sana. A'Famosa Water World.

Nak kata ramai orang tak lah ramai orang. Sebab cuti kan. Lagi pula hari Jumaat. Rasa berdosa pula sebab ibu tak bagi bawa SRG tapi nak bawa juga. Haha. Alasan entah apa-apa. Tapi dia suka wo!! Main air. Letak 24jam pun okey je. Haha.

Kitaorang sampai 12.30pm. Pasal price kan I tak tahu pula sebab last masuk RM28. Kali ni masuk, RM40 berserta lunch. Ke sebab public holiday? Tapi selepas mandi-manda I rasa best lagi kat Desa Waterpark. Heee. Harapkan je besar. Tapi tak best. Shock wave kat Desa Waterpark lagi best!! Dari keselamatan, compare Desa Waterpark lagi okey kot sebab kat sana life guard. Kat Water World tak ada.

Haizi kata kat Desa Waterpark guna air loji belakang dia tu. Haha. Tapi yang kat Water World guna air tasik. Betul juga. Tak ada pun loji kat A'Famosa ni. I tak nampak lah. Ala..kat mana pun taman tema air. Pusing-pusing kau mandi benda yang sama juga kan. Non-ado lah Taman Tema Air tu nak ganti tetiap hari. Rugi je lah dia. Haha. Tak air loji, air kencing orang yang mandi tu. Kan? Haha. Lagi parah dan tak boleh blah kalau minum air mineral dari Singapore. Sadis. Yucks!

Makan-makan-makan. Mandi-mandi-mandi kita orang balik jam 5pm. Terus gerak ke Alor Gajah makan Kuih Udang. Haizi kata sedap. I makan sikit je. Tak suka lah rojak-rojak macam ni selain rojak buah. Heee. I makan sambil baca paper THEN, Jakel sale separuh harga. Harus pergi. Ya. Memang I pergi. Haha. Borong baju kerja. Sangat lah teruja. Puas.

:: Kuih Udang Alor Gajah ::




3 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

hehe.. haritu aku masuk safari je,x masuk waterworld. ala,bg aku sepasang baju keje! haha

mama_auni said... [Reply to Comments]

bape byk ko borong baju kije?

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ummiaqeef : safari tak sempat lah..nekstime..;) tak boleh! tak cukup!!!

mama_auni : 10 je. haha. murah-murah sgt!