Astro B.yond


B.yond lah sangat! Erh. Kalau kita upgrade ke B.yond ada extra charges ke? Nak tukar jugak. Tengok macam best je. Sebelum ni I guna Astro Max. Memang suka betul lah. Sebab boleh rekod. Setakat ni semua movie yang best-best. Apocalypto, The Proposal, Bride Wars, The Game Plan, Safa & Marwah, Iron Man, Transfomers and banyak lah. Serius. Best sebab boleh record and play and rewind and stop anytime! Cewah. Iklan Astro pulak. Haha.



Suatu hari Astro call cakap nak tukar decoder sebab nak upgrade yang baru. B.yond and boleh rekod. I pun tak pasti B.yond ni macam mana. Cuma HDMI kan bila kita tengok channel tertentu kan? Ada aku kisah sangat ke B.yond dengan tak? Haha. Lagipun kuaters I tak boleh apply B.yond sebab kitaorang tak ada kuali dia tu. Centralized dish. So, memang tak ambil kisah pun.

Bila dia call I tu macam pelik lah. Nak upgrade bendanya? I tak boleh pakai B.yond. So, dia kata untuk upgrade box tu. Okey. Fine. Dia set tarikh semua bagai lah. Sebab function still sama boleh record, play, rewind and stop. Lagi pula dia just nak tukar decoder B.yond je. Channel B.yond-B.yond tu still tak boleh pakai. Lagi pula dia kata kali ni boleh record dalam masa serentak. Yerlah Astro Max kalau dah rekod pukul 10-12 time tu tak boleh record cerita lain. Pembaharuan lah kan?

Selasa lepas, masa cuti Hari Wilayah tu Astro call nak pasang, setup semua lah. I tak pergi. Sebab I kat Meru. So, minta tolong Haizi tengok kan. On Wed I balik memang awesome sebab decoder color hitam you. Smart lah. Tapi susahnya nak guna....tapi tak apa. Baru lagi kan....;p


"Dia caj untul spliter, RM40.."

"Hah? Kenapa pulak? Dia tak bagitahu I pun kena bayar or ada extra charges?"

"Dont know..."

RM40? Banyak nya! Dia tak inform apa-apa pun kena bayar or apa masa dia datang. Tak suka betul tau! Bukan saya nak okey tukar-tukar decoder tu. Nak maintain pada yang biasa sahaja. Dah tu dia cakap after 1 year or 2 years penggunaan akan di cajkan dalam RM20. Haih. Ada je benda nak caj tau! Tahu lah awak tu monopoly. Kalau lah ada competitor lain, tukar je! Dah lah cerita ulang-ulang. Malang betul kalau duduk rumah layan Astro time siang! Grr.


DVD ni nak campak mana ni?



0 comments: