Gettin' a baby ;)



Pheww. Almost 3 years. Dang! Nak jawab apa orang kampung tanya ni? Orang tua bukan boleh paham. Tahunya kita je lah yang tak nak anak. Dia tak tahu kot macam-macam dah I buat. Haha. Sometime memang menyakitkan hati. Tapi disebabkan dia orang tua boleh ke kita abaikan? Malas nak layan.

Kalau ikutkan dah banyak dah hospital I check. Semua half way je. Haha. Why? Takutt!! Itu je. Haha. "Kau nak bersalin nanti lagi sakit.." Of course lah kan. Bersalin tu nak tak nak kena keluarkan lah juga. Tapi tipu lah tak ada rasa takut. Normal feeling kot.

Takutt weh. Bab sakit I lah juara. Compare dengan Haizi. Haha. Haizi demam pergi kerja lagi. I demam "pergi klinik..pergi klinik.." selagi tak jumpa doc rasa macam takkan sembuh selamanya. Haha. Manja sangat!


I pergi hospital Putrajaya. Hopefully menjadi lah. So far, nurse buat appointment for blood test. Dont know untuk apa. Malas lah nak tanya. Kalau tanya mesti kena marah. Ikut je lah. Then 21 days after period will come back again to hosp. for check fertility. Next appointment on 21 May 2011! Take a long time ha );

Then, I juga pergi check up di UMRA, Sect. 13 with Dr. Ummu. Check up biasa. Scan semua okey and nice. Takut juga ada another problem inside my tummy. Hopefully tak ada lah kan. Tak nak lah! Doc scan and explain very well. Sampai I paham lah. Angguk je lah. Tak nampak apa pun. Haha.

Then, Dr. Ummu suggested I pergi buat Hysterosalpingogram (HSG) untuk check uterus and fallopian tubes at Hosp. Assunta. I will going on March. Dr. Ummu cakap if I nak cepat I can go to Assunta. Kalau okey nak tunggu hosp. Putrajaya pun boleh. Once dah dapat result why tak pregnant boleh follow up dengan dia. Tapi macam lama lagi lah. InsyALLAH ada rezeki I pergi. Kalau tak kita tunggu hosp. Putrajaya. The problem is I takut nak buat HSG. ); Someone said sakit gila. Ada orang cakap tak sakit, Okey itu je update setakat ini.




16 comments:

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

gud luck shin!

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

sabar ye,insyaAllah ade tu cuma lmbt ngan cepat je.

jom sesame! hehe...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

sallyza : good luck to you too!! ;)

ummiaqeef : amin...amin..yarobbalalamin..

jommmm!!!

Mimie said... [Reply to Comments]

good luck to you.
anyway selamat berkenalan.
suka baca akak punya blog.
colourful

shud i call u akak. sorry kalau salah panggilan.

mamamarissa said... [Reply to Comments]

rasanya HSG tue sakit coz officemate kak jue pernah buat (cuba google)...tapi shinnaz kena kuat, moga dipermudahkan semuanya *hugs*

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mimie : thanks u! selamat berkenalan juga. thanks. cerita biasa-biasa je. ;)

boleh je. kita 25 thn je. ;p

mamamarissa : thanks kak jue!! betul ke sakit??? huwaa!

farahfatihah said... [Reply to Comments]

shin, g je....ada rezeki , pasti ada...

mkn asid folic x?

elna said... [Reply to Comments]

salam shinaz.....akak pun penah buat...kita sama jer shinaz...mungkin tuhan belum bagi lagi....
banyak duit jugak la kena kuar...sentiasa berdoa....itu penting...
dulu me lagi tension , cos org akan pandang akak yg tak boleh...huhuhuhu....
alhamdullilah dengan berkat kesabaran kita...tuhan bagi rezeki tu....
Pasal ujian tu kan shinaz...sakit pun ada jugak hehehe...tapi bila takut menguasai diri...sakit tu lagi bertambah2....tapi cos nak anak punya pasal everything tolak ketepi....
insyaallah shinaz...kita berusaha tuhan yg menentukan...
goodluck yer

Norhazlin Zakaria said... [Reply to Comments]

~ GO..go shin! u can do itt! [sambil nari pong² girl!] Insyaallah.. ada rezeki tu nanti.. jgn stress² okeh! ;)

Norhazlin Zakaria said... [Reply to Comments]

~ GO..go shin! u can do itt! [sambil nari pong² girl!] Insyaallah.. ada rezeki tu nanti.. jgn stress² okeh! ;)

MRS. K said... [Reply to Comments]

chaiyok!! untuk sebuah kebahagian memerlukan pengorbanan.. chewah! betul ke tak ni? huhuh...

sabar.usaha.tawakkal.
pasti berjaya di akademi fantasia.. tetiba..huhu

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

takpe shinnaz..ada rezki InsyaAllah! janji usaha.. sakit ke tidak rezki masing-masing..so jgn takut k? gud luck!!

Mizz NiniE said... [Reply to Comments]

gud luck shinnaz..insyaAllah ade rezeki tuh...jgn takot2 tau..

nazidhan said... [Reply to Comments]

As salam,

kita same age la..=)
sy da kahwin almost 5year n penah buat HSG dkat hospital tawakal last year, sakit macam period pain je, sengal2 kat dlm perut tu..(^_^)

until now xde rezeki lagi n skrg sy tgh mencuba berurut plak.. =)

Good luck to u!

Ashypink said... [Reply to Comments]

hi shinnaz ni shikin laa mama Adam hehe kite pun da lame ade blog tp x berblog pon ;p entri ade satu je malu nak tayang hahaha n da lame da kite jd silent reader shinnaz tau ;p

anyway..ade rezki shinnaz n haizi tu nnti..jgn susah hati k..pekakkan saje telinge dgn org2 yg x paham yg baby itu adalah rezeki..setiap org ada rezeki masing2..cuma cepat atau lambat saja..look around you..byk org doa untuk both of u..insyaAllah Allah makbulkan nti k =)

yatt said... [Reply to Comments]

good luck shinnaz.. saya pun tgh wat treatment gak ni... saya dah tunggu result dari bulan 12 aritu sampai skrg tak de jwpn pun dari KK putrajaya.. tak sure kena tunggu berapa lama pulak... skrg cuma perlu sabar... insyallah satu hari nanti kita pun akan jadi seorang ibu :-)