Hachiko : A Dog's Story


Ni ha..!

Ikan masin I cakap tu. Actually dia bukan Ikan masin lah. Kat packet tu tulis Ikan Bilis Istimewa. WTH? Istimewa? Yes!! Sangat istimewa sebab sedap melampau bila goreng. Haha. Ikan sepat tu goreng 1 pelastik. Habissss...! Malam tadi buat Ayam masak kicap and Kentang Pedas. nomnomnom ;)

Rasanya movie ni keluar kat wayang. Tapi I tak pergi tengok pun. Hehe. Sekarang ni malas dowh nak pergi tengok wayang. Dah ke laut dah mood macam itu. Seronok lagi duduk rumah. Ala, itu pun beli DVD cetak rompak. Original tak keluar lagi. I think this week untuk duduk dirumah for movie time. ;)


Sedih sangat cerita ni. Menangis-nangis saya for a dog! Haha. Dia cerita fasal anjing lah, Hachi. Dia lost and ada someone (Parker) yang ambil dia bawa balik rumah. Dia tak nak bela tapi makin lama dia suka. Isteri dia suka. Anak Parker suka juga. Suatu hari Hachi ikut Parker pergi stesen keretapi di mana Parker pergi kerja. Dia hantar tiap-tiap hari. Kalau balik dia dah siap-siap tunggu Parker jam 5. Benda tu jadi rutin dia. Sampailah suatu hari tu Parker tu mati. Hachi still tunggu lagi. Jam 5 masih di tempat yang dia selalu tunggu Parker. Sedih tau time ni. Dia macam tak tahu. Kalau dia tahu pun dia macam tak boleh terima and decided untuk tunggu juga. Pandai kan Hachi.

Bila Parker dah tak ada diaorang pindah. Bawa Hachi. Tapi Hachi pergi juga kat stesen. Lama-lama dia decided duduk je area Stesen keretapi tu. Sampai lah dia tua and mati. Cerita benar yang terjadi di Jepun. I pun tak pasti I sedih Parker tu mati or Hachi yang tunggu Parker setiap hari. Haha. Apa pun best. Anjing ni memang pandai kot. Dia setia kat tuan dia. Tak macam kucing. Dia yang jadi tuan. Haha.

Dah lah. Nak buat kerja. Selamat hari Jumaat.



2 comments:

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

i pon suka ikan yg rangup tu.... sedapppp

~Rina Mazlan~ said... [Reply to Comments]

Salam kenal... i dengar sinopsis u citer pun rasa cam sedih.. ishh takleh la tgk citer2 sedih ni.. nanti tak layan anak lak.. wawaa..