Ikan Masin Sepat


Eee..! Bengangnya!!! I suruh my mom datang weekend kat rumah. "tak mahu..adik ada tuition!.." Benci lah!!! Tahu tak. I nak pergi mandi-mandi. Nak berkelah. Ish! Benci lah. Adik! Adik! Adik! Huh!

Dah lah. Bengang. Kecik hati. So, beli ikan masin ni. Sedap melampau pada saya. Goreng makan macam makan keropok. Selalu ikan masin sepat ni besar kan. Ni comel-comel. My officemate jual. Haha. Lawak lah kau Shinnaz! Ikan masin pun nak tulis kat belog. Heh! Sukati lah..Haha. Ala..orang lain tak kisah pun...


RM 2.50/pack

Lagi satu ada ikan masin yang sedap dan 1st time saya jumpa. Malam kang eh kita tunjuk! Dah 2 minggu kot beli tapi tak pernah goreng pun. Hehe. Kekadang setahun kot ikan masin tu kat dalam almari. Ish! Memang sedap lah! Ikan masin, sambal belacan, ulam-ulam..Ishh..Ishh..Dulu kan kalau dalam cerita kat tivi tu kan..kalau makan ikan masin, sambal belacan orang kampung. Orang bandar mana makan ikan masin. Nampak nau menipu kan? bandar tak bandar, kampung tak kampung citarasa kan berbeza. Boleh je kan. Penipu. Erh. Erh. Ke saya buat cerita. Haha.

Dah lama tak ada hi-tea session ;p




2 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

alah kau ni..ngan adik pun x mau kalah.. kedengki lah tu..haha

jana cun! said... [Reply to Comments]

ank bongsu mmg pntng dr ank sulong okkk.... =p