Minum susu sebelum tidur supaya saya dapat tidur lena. Hehe.

Had some hot milk with biscuits before sleep ;)

Lets story..:)

Esok kerja. Sigh. Sangat malas. Dah berapa hari dah cuti...:( Tapi tengok mood orang lain yang sangat bersemangat nak pergi kerja, terasa nak pergi kerja. Erh. Kejap-kejap mood semangat mati, kejap-kejap sangat bersemangat. Entah lah.

Pagi tadi MIL called bagitahu Atuk Haizi jatuh toilet. Almost 5 hours. Tiada siapa perasan. Mujur Mak Tok bangun pagi untuk sembahyang Subuh. Pray for Atuk tiada apa-apa yang buruk berlaku. Mengikut laporan daripada Haizi now Atuk dah okey. :) Lucky me, Atuk Haizi looks like my Atuk Basir. Owhh! I miss him so much!!!! Terubat rindu pada arwah Atuk Basir. Al-fatihah untuk Atuk Basir dan Ayah. Semoga mereka aman di sana, dilindungi oleh-Nya.

Lagi nak cerita apa ya sebelum tidur ni. Haizi tengah tengok bola. Katanya nak berjaga and dia ni buat orang terkejut je. "Golll..." Phew...Tutup tivi tu kang! Chelsea vs Liverpool. Huh!

Actually kan..yang ini off record lah. Bukan nak buka pekung di dada or nak memburukkan siapa-siapa. Wahh..sound serius! Hehe. No-lah. Ada orang kata I queen control?? Ye ke? Dengar queen control tu so...scary and ngeri rasanya. Being me, I tak lah control my husband.

Honestly, nampak I queen control kot sebab I lagi kasar sikit kot dari Haizi. Btw, saya seorang yang manja sangat! Tetiba promote diri sendiri. Haha. Haizi very-very soft. Baik dari segi cakap and perlakuan. Macam saya...nak cepat..nak laju...kasar..asal boleh lah and kelam kabut. Tapi Haizi fikir dulu kot nak buat. Macam I, kita buat dulu..kemudian lah yang lain-lain. Nampak tak different kat situ?

Nak jadi queen control perlu mempunyai kuasa yang besar dalam sesebuah hubungan saya rasa. barulah pasangan nak ikut cakap kita. Hehe. Queen control dari segi macam mana? Duit? Tak kot. Jujurnya orang memandang itu. Tak lah. Tak kuasa okey. Aku pun ada duit. Sometimes, kita tak nak dia bagi. He love to suprise. Jangan lah dia beli macam-macam kata nak habiskan duit suami kan. Tak minta. Kalau saya pun ada duit lebih beli something yang boleh jadi reward untuk dia. Cuma dia tak suka share kat blog je. Haha.

Dari segi percakapan saya agak kasar. Kadang-kadang nampak mengarah. Tapi kita kan tak boleh nak tafsir apa orang tu cakap. Hanya dia je tahu sebab dia tidur sekatil, makan sepinggan, minum secawan. Tak pernah nak minta dia ikut apa kata saya. Sebab dia berhak buat keputusan cumanya dia lebih banyak mengikut. Itu kelemahan saya. Boleh jadi amarah dibuatnya. "Nak makan mana?.." tanya saya "Ikut sayang lah..." jawab dia. Sometimes penat lah nak perah otak nak cari kedai makan. -__-' Sehingga kini, dia tak pernah decide nak makan mana unless saya yang decide and plan. Sigh. Grr.

Bila tanya "Tak apa ke kita asik balik Meru??" tanya saya. "Tak apa lah...takut sayang boring duduk Putrajaya..." Kemudian dia hantar saya ke Meru langsung pergi kerja dari Meru. Hehe. Advantage for me.

Kata orang lepas seorang perempuan itu berkahwin, hidupnya perlu diberikan kepada suami. Tiada hubunganya dengan keluarganya melainkan mengikut suaminya. Betul ke? Erh..ke memandai. Haha. Ada okey. Memang tak dinafikan lepas kahwin ikut suami. Tapi agak kejam lah nak ikut semua. Dalam situasi ini, saya anak sulung. Haizi anak tunggal. Saya rasa sedikit tough kat situ. Masing-masing menjadi orang penting keluarga. Biarlah orang kata saya lebihkan keluarga saya sebab sebagai anak sulung hubungan saya tidak hanya pada suami, tetapi pada mak, ayah dan adik-adik and lucky me he's understanding. Tak lupa juga pada mak Haizi, every month kami melawat dan setiap hari call bertanya khabar :)

Itu pun nak kata I queen control ke? I kahwin dengan Haizi ke dia yang kahwin dengan Haizi? Haha. Solution dia setiap orang ada cara sendiri nak manage their marriage. Asal kan masing-masing mengakui dan menerima cukup baik pada saya. So far, dia tidak pernah merungut or apa. He just fine. ;)

Got to go. Haizi suruh tidur. Saya paling lewat bangun. Haizi always bangun dulu. Hehe. Night-night darlings!!....




4 comments:

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

salam shin..

wah, menu sihat di situ ye..bagus bagus(*_^)

hmm pasal orang nak kata tu, biaq pi la dia.. mulut org.. yg penting kita dan suami bahagia, sudah.. akak pon fedap juga org yg suka dok wat ulasan pasal umah tangga org nih..mcm lah dia perfect sgt.. hmm..

abaikan saja org mcm ni..:P

♥mama eza♥ said... [Reply to Comments]

hahaha, biarla laki kiter kan pon kiter nk control..hehehe

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

lain org lain cara nye..usah dengar kata org, yg penting kita bahagia... miahahaha..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mama_eza hahahha..mmg lah..ada ke patut dia kata aku queen control...tak koser lah..hahah

ummiaqeef hahaha..cewah! macam dato fadzilah kamsah lah!