Miss my oven comel ;(


Alalalala..korang ni sweet lah minta-minta resepi Pizza. Haha. Percaya lah sangat. ;p Mana reti buat pizza sendiri. Lagi pula nak buat untuk 2 orang makan. Ke laut lah jawabnya. Hehe. Tapi tak apa. I bagitahu benda senang je. Hehe.

Pergi mall seperti Cold Storage, Giant, Carrefour and apa-apa lah. Pergi ke Bahagian Beku. Tada..jumpa lah Pizza Peppernoi Sunshine. Terang gitu. Hehe. Orang nak cepat macam ni lah kerjanya lain lah ibu-ibu di luar sana rajin dan kreatif menyediakan minum pagi. Ikutkan saya senang je. Hah, bukak pelastik masuk terus dalma microwave. Zasss..Ting Ting..Siap! "Jom..makan...!!"

Sekarang ni masih mood bakar membakar. Hehe. Oven tinggal kat Meru. Then Haizi beli microwave pula. Yang ini untuk panas-panaskan lauk katanya. Senang. "Sayang beli je lauk kat cafe, lepas tu bawak balik panaskan je.." Boleh? Sporting lah you ni..esok I masak nasi goreng! Hehe.

Rumah kecik. Gadget dapur dah rasa macam anak 7, 8 orang lah. Haih. Pening. Pening. Pening.

Promo Carrefour hari tu. Murah!

Lagi satu..pancake? Resepi. Haha. Tak tahu resepi manual macam mana? Agaknya bubuh tepung macam buat lempeng kot. I beli instant juga pancake tu. Tinggal bancuh sahaja. Sedaappp makan dengan ice cream!







6 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

antu instant betul shin ni.. takpe, dunia skang nak melaju je kan? huhuh...

farahfatihah said... [Reply to Comments]

instant ek..ok jugak..nyum nyum heheheh

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

sedapnye pancake tu..mkn ngan aiskrim sedap..

Mizz NiniE said... [Reply to Comments]

hoho. senang je kan! t dah kawin pon nk beli yg instant gak lah!! haha. tp awal2 dah kene sound suh blaja masak. grrr

~Rina Mazlan~ said... [Reply to Comments]

salam kenal... tukar link ek! :P

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

cehhhh mati2 i ingat u buat tau~ tak aci!