Big Momma's : Like Father, Like Son


After Merong Mahawangsa next movie is Big Momma's. Hehe. Yang ini best! I enjoy tengok movie ni. Ketawa terkekek-kekek!


Before ni ada juga tengok Big Momma ni tapi sekejap-sekejap je. Tapi lawak lah cerita ni. I macam geli je dengan Big Momma tu sebab kulit dia kan color hitam sangat lepas tu gemok. Haha. Takut lah!

Dia cerita fasal Trent, anak si Big Momma tu nak jadi artis rakaman tu. So, dia perlukan sign bapa dia. Tapi bapa dia tak bersetuju and nak si Trent tu masuk Duke U. So, masa time ambush dia ekori bapa dia then minta sign kebetulan Trent nampak satu pembunuhan. Start dari tu diaorang menyamar untuk selamatkan diri. So, jadi lah Big Momma dengan anak sedaranya Charmine. Haha. Lawak. Kebetulan diaorang kena cari 1 pemacu yang berada di sekolah seni. Kat situ juga lah Trent jumpa Halley. Halley ni macam hindustan dowh!

So, I bag 3.5 star. Tak stress I tengok movie nie walaupun habis 11.40pm. So balik mengantuk sangat sampai la ni. Huwaa..); mengangtukkk! Tapi kan lagu-lagu dalam Big Momma's ni semua bestttt!! Hehe. I sukaaa





3 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

cite camni mmg my faberet...
kalau nk tengok wayang, mmg akak pilih cerita.. takde nak main redah jer.main agak2 cite tu best! huhuhu

farahfatihah said... [Reply to Comments]

ni citer yg akk tunggu2 huhu

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

hahah. kita pun suka yang ini sgt lah lawak!! fun je..tak macam Merong! haha.