Butter Cake Pengikat Kasih Sayang Pagi Tadi je!



Pagi tadi je lah. Petang dah gaduh balik. Ngeng! Macam anjing dengan kucing! Semalam teringin sangat nak makan cake butter yang panas-panas tu! So, barang pun ada kat rumah. Tinggal nak mix je. Balik dari office terus buat. Kali ini I minta resepi from my MIL. So, no instant lah. Senang je rupanya. Tapi dulu my MIL buat sangat moist and lembut. Tapi I buat keras lho. Gi mana seh! Ish! Kenapa?


Bahan :-

4 biji telur ayam
3/4 butter
2 cawan tepung kek
1 cawan gula kastor
1 sudu teh esen vanilla

Rasa dah okey tapi dia macam padat and mampat. Tak suka lah. I nak moist and soft lah! Ee! next nak belajar buat Red Velvet cake. Looks yummeh tapi tak tahu lah rasa dia kan. Must try!

Happy weekends darlings! Xos.




0 comments: