Gardening



Ramai yang invite main kebun-kebun kat FB. Bukan tak nak approve or apa. Tak reti main sebenarnya. Haha. Yang tahu Tiki Farm je. Itupun AinQ anak officemate, Ira yang ajar main. Haha. Macam mana? Budak 6 tahun ajar remaja 19 tahun? ;p

So sweet remaja! Haha. Now, depan rumah kat kampung dah ada halaman besar. So, my mom nak berkebun kat situ. Tiap-tiap hari call nak bagitahu perkembangan kebun. Nyampah. Tanam ubi je pun! Haha. Sangat lah lawak. Masa I form 3 memang rajin gila berkebun. Salad, Kangkung, Bayam, Sawi, Kacang Botol, Kacang Panjang and banyakkk lagi!..Memang best lah. Masa ada kebun kat rumah tiap-tiap hari makan sayur. Fresh and sedap katanya. Haha. Of course tiada perbezaan antara tanam dengan beli tapi mind setting kot. Bila petik sendiri fresh. So tak sama macam pasar. Bila masak lagi sedap padahal sama je? Tak paham....Haha.

So boring nak gardening. I tengok dari jauh je diaorang ni berkebun. Malas. Sebab bukan I yang makan sayur tu. Tak suka sayur. Tapi I ada plan sendiri. Nak tanam salad. Hehe. Senang sikit kot and cepat!! Nak fight dengan Kangah siapa punya sayur yang paling menggebu!! Haha. My mom asik nak pergi Cameron nak sayur. OMW! Pitam kalau nak makan sayur fresh pergi Cameron. Hehe. Jom layan SRG gardening menyibuk kacau Makngah! ;)

So uncle snap from jauh sebab uncle pun takut panas. Hehe.








4 comments:

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

wow! seksinya 'petani' tu..hehehe

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

seksi kan? Kak hana ada? hahahaha..ni boleh lah bawak jenjalan tengok animals...;)

p.s: apa khabar ya ayam kak hana...;)

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

alahhh u tu takut panas.. kan kan kan..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

sallyza : hahahha...tahu-tahu je..;p