Hikayat Merong Mahawangsa


SERIOUSLY! Ini bukan cerita saya. Wahahaha. Haizi yang nak tengok sangat. Rasakan! Haha.

Jalan cerita dah bagus tapi............. 1 je yang spoil habis. I tak suka langsung warna filem ni. I know lah dia cerita fasal tahun keberapa entah tapi sumpah worst gila. Ini ke yang digembar-gemburkan? Of course lah kalau nak buat movie macam ini 1st time Malaysia buat kot sebab canggih lah sikit!

Cerita dia nampak gila tak real. Of course juga macam mana nak real kan? kapal zaman bila nak ada kat laut kan. Kalau pemandangan yang memang tak kan ada kat sini kan memang nampak kabur je. Haih. Tengok sendiri lah. Ketara gila teknik GCI. So not real!

Cerita dia pasal Merong Mahawangsa tu lah kan. Hehe. Malas lah review. Im not a good commentor ;p So, I copy and paste here ;

The story tells of a warrior and sea captain named Merong Mahawangsa who is of Iskandar Zulkarnain's descendent. Merong Mahawangsa was asked to escort the Prince of Rome to Langkasuka to marry the beautiful Princess of China from the Han Dynasty. Soon, they encounter various difficulties as the Princess of China is kidnapped and Merong Mahawangsa and his group of soldiers are attacked.

Tapi jalan cerita bagus! Ada lawak-so tak boring. Tiada apa yang dibanggakan sebab separuh cerita saya mengantuk! 3 star je.




3 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

i pon tak suke cite2 camni lol.. membe ajak pegi tgk lunch hour ni.. tapi tak minat,huhuh

farahfatihah said... [Reply to Comments]

alamak shin biar betik?? dah berkobar2 nak tgk..huhuhu

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

i love this citer...

walau ada kelemahan, tapi a waaaaayy better dari citer rajak mohiden...

empangan kalau dah dibuka, masakan bole ditahan airnya..

fuh...

10 kali like khai rahman!!