How can I meet him?


I need a vacation butt..I dont have enough money. So? forget it? YES! Erh..NO. Okay YES! and NOoooo. Butt...YES lah! I want go..);

Think later.

I cuti semalam. Then dapat tag from Ira. Ada seminar. Weeehuu. Masuk kerja terus pergi seminar. Gila. Apa pun tak ready. Lucky me sebab dekat je dengan office. So I text my bos then he said "okey, boleh pergi" So lucky today!

I think I nak munch-much lah. I nak makan cake butter hot from oven. Yummeh. Perlu dapatkan resepi from MIL. Hehe. Movie tonight. Lupakan je lah sebab Haizi ada bowling. Bila pula dia main bowling ni? Let him enjoy with his staff. I hope he's so happy and had some fun. So dia tak lah boring with me. So, you can go wherever you want but please dont forget me. Teehee.

Masa seminar I sempat tulis ini je. Rugi betul office hantar I. Haha. Tak banyak info I dapat sebab I sibuk gelak Dr. Fazilah Kamsah buat lawak. Tak boring okey dia bagi talk. So fun!

Ciri-ciri suami yang IDEAL :-

Suami yang sentiasa beri senyuman :)
- Selalu balik rumah memang Haizi senyum je. Siap cak-cak kau!

Romantic
- Paling kurang mesti kena caka "I ♥ U" kat isteri sendiri bukan gf or siapa-siapa. At least 3 times! So far ada lah cakap ;)

Gentleman
- Gentleman ni macam mana ya? Yang jenis tarik kerusi-duduk-then baru dia duduk ke? Ke bukak pintu kereta? Owh. For me yang itu tak gentleman langsung! Haha. Buat lambat ada lah. Ada ke nak turun kereta turun je lah kan. Ni nak tunggu dia bukak. So lembs. Aktif sikit ya! Maksud gentleman ni pada saya and I lagi suka sangat-sangat si dia buat kerja rumah. I mean ringan tulang. Ringan kan lah beban kerja isteri tu ha. Itu gentleman for me. Normally guys pemalu okey bila disuruh/diminta wife untuk buat-buat kerja tu. Contoh; sidai kain. Man, you've to proud bila sidai kain sebab...dapat pahala okey tolong isteri. Lantak lah jiran cakap apa. So, suami pun tak berdosa bila isteri dah tak berleter tak tolong. Haha. Suami pun dapat pahala. Tak gitu! Haha.

Pintar buat keputusan
- Yang ini up to him lah. Kalau macam Haizi dia suka I yang buat keputusan. Tapiiiii....bila dia tak suka or tak setuju ada je lah nak bantah or complaint and bagi keputusan dia yang bernas sangat tu! Haha. Time tu kena mengalah lah.

Mampu bimbing isteri dan tidak ego
- Ego tu kena kot tapi jangan lah melampau sangat! Poyo je. For me lelaki ego ni macam entah apa-apa. Tak bertempat.

Tak mudah merajuk
- Lelaki boleh menangis tapi jangan lah menangis sebab benda bukan-bukan. Kena lah kuat kan! Hehe. Tapi Dr. Fazilah cakap tadi lelaki kalau merajuk jangan dipujuk sebab jatuh lah ego dia. Tak habis-habis ego. Haha. Kalau I Haizi merajuk memang bo-layan lah! Haha. Perlu ke nak pujuk? Haha.

Bergurau
- Kena bergurau sentiasa. Orang kata macam nak memeriahkan hubungan. Masa bercinta bergurau tak ingattt! Lepas kahwin buat lawak pun macam tak lawak. Haha. I paling tak suka I serius orang buat lawak! Annoying.

Mempunyai sifat yang isteri boleh bangga
- Apa ya? Fikir kejap! Haha. Ada ke kita kahwin dengan suami then tiada sifat dia yang kita suka. Dari 10 maybe 1,2 yang boleh dibanggakan. Hahaha. Amboi kejamnya Shinnaz daripada Dr. Fazilah Kamsah! Haha. Of course lah kita kahwin dengan someone ada something special yang buat kita suka dan sayang. Hehe.

Jujurnya. I kenal Haizi tak lama. After break off dengan somebody lagi pula lepas study rasa macam looser je. Haha. Dah lah tak ada kerja. Boyfriend pun tak ada. Haha. Gila sadis life. Then cari kerja pun tak dapat. Apply je semua kerja sampai dapat interview pun tak tahu kerja apa. Sumpah. I interview tapi I tak tahu position apa. Dah lah interview stage-stage bagai! Kalah AF!

I met Haizi there. He is my interviewer. Hehe. I tak aim dia langsung! Haha. Ni cerita just for fun. ;p I mean dia bukan lah good looking and he's not my taste. Dia interview banyak tanya okey. So poyo. Soalan 1st yang keluar ialah "Kenapa you tak pernah senyum. Try to smile. Lagi sweet I rasa" Okey. Fine. Haha. Dah memang niat cari kerja bukan nak cari jodoh. Pergi interview mak bapak hantar. Baru interview, belum dapat kerja! Haha. So, chance nak jumpa lelaki-lelaki idaman memang tak ada. After 2 weeks I dapat call. I diterima kerja di TMpoint. What the heck? TMpoint tu apa? Haha. So, I kena ada kat office diaorang on Monday jam 8am.

My ayah hantar juga. Tapi dengan Ayah tak boleh manja. Dia hantar separuh jalan then dia balik. SOBS.

"Congratulations you alls dapat kerja di sini.."

WOW! Kerja apa aku kena buat ini? So, I jumpa lah seorang demi seorang kat office@Bangsar. Haha. Then weolls diperkenalkan kat Haizi. OMG. "Mamat ni lagi..!" Annoying nya! Sangat poyo gila nak mamps. Budget good-good lah tu nak advise and give kata semangat kat orang. Haha. Bully. so end.

Then I dapat kerja cawangan Petaling Jaya. Habis office hour I main internet time tu famous gila Friendster. Check message from Mohd Haizi. Siapa ya?

So, Haizi lah mula dulu. Haha.


Where can he gets my email? Yeah. During interview session. Sangat tak sesuai. Then weolls kawan-kawan until now. Haha. Serius! Haizi bukan lah jejaka idaman but I think untuk apa I ada jejaka idaman sebab dia pun pernah cakap I bukan wanita idaman dia. So sentap and malas nak cakap lagi. So, tak perlu nak ada jejaka idaman sebab belum tentu kita jadi idaman orang. Terima dengan hati yang terbuka and I believe ALLAH knows everything.

Ha ah! I love him so much and I tak ada budget for vacation so please topup for me ;p <--Motif entry. Haha.


Thank you sayang!
I 'erm..erm' you so much!





6 comments:

cacah said... [Reply to Comments]

da siap ada ulasan sendiri. u boleh anta report ni kat bos u... hehe

MRS. K said... [Reply to Comments]

Butang like plzz....

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

cacah : cik aisyah panjang kan laporan? tn hj suoh failkan je. haha.

MRS.K : hahaha..tak ade butang like..;p

farahfatihah said... [Reply to Comments]

seratus lima puluh juta kali LIKE!!!

h a i z i said... [Reply to Comments]

i luv u too syg!!!! xkan boleh lupa sampai mati.. xoxo..momo.. -MHMK-

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

hahah best giler sesi perkenalan itew..tapi lagi best motip entry nie.. good luck babe!