Pancake Duren w EH!

Macam bantal kan? Empuk je bila baring! Haha. Geram nak picit-picit! So many ppl tanya mana nak dapat benda alah ini. So far, I dah rasa 3 tempat Mid Valley (stall kecil), Sunway Pyramid (My Honeymoon Dessert) and The Mines (Sweet Chat).

For me, siapa yang suka durian ianya adalah sangat sedap!! Actually macam senang je nak buat dia. Ambil durian buang biji letak 1 mangkuk. Then, cream 1 mangkuk. Cream ni boleh beli or apa je lah. Siapa rajin buat sendiri pun okey. Then yang color kuning tu macam lempeng tahu tak. Yang itu kita tak tahu buat tapi kalau nak saja-saja buat and bagi anak beranak makan ada aku kisah. Haha. Buat je macam lempeng tu cuma letak pewarnan color kuning sikit. Letak kunyit tak lawa lah pulak! Pewarna kuning tau.

Lepas tu bentangkan lempeng kuning tu, letak durian and atas durian letak cream lepas tu balut. Ta-dahhh! Now, pergi makan! Haha. Cakap senang lah kan. Cuba buattt!

Beli je lah...;p

Saya suka beli yang kat stall tu (MV & Sunway Pyramid) sebab kat situ pancake dia sangat lembuttt and sekali masuk pun boleh telan. Haha. Gelojoh kan? Tapi sumpah memang enak! 6pcs RM10. Kat stall tu pula ada pelbagai jenis pancake. Nangka, Pisang, Epal and bla..bla..bla. Ada jual yang kecik rasanya. RM4 ada 2 ke 3 pcs.

Then I pernah makan jugak kat Sweet Chat The Mines. A bit expensive lah RM8 for 2 pcs. Hiasan je lebih. Rasa dia tak sedap sangat time I makan tu. Maybe cream dia banyak sangat. So, tak rasa durian tu.

Lepas tu I makan kat My Honeymoon Dessert, Sunway Pyramid. Lempeng dia tu keras nak mamps. Stock cicah dengan sardin or sambal tumis ikan bilis pun boleh. Cannot go! Hehe.

Latest one I makan kat stall tu jugak. Yang itu sekali hadap 6 pcs. Yummeh! Stall kat MV dia area ke The Gardens. Kat depan Maybank. Kalau stall SP depan A&W ada Mc D yang jual ice cream je. So, stall tu belakang Mc D tu. Dia tersorok sikit.

So, selamat menjamu selera. ;)

Layan EH! Mac '11 dengan 4 DIVA.




5 comments:

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

OMG! pancake durian... geramnyaaaaaaaaaaaaa

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

salyza : hah! balik nak beli lah tu!

yatt said... [Reply to Comments]

slalu nak try pancake ni kat Midvalley tp takut tak sedap... sedap yerk?? kena try ni :-)

mas said... [Reply to Comments]

salam,yg ni lgi besh dri sweetchat nyer eh..musti try ni huhu :P

farahfatihah said... [Reply to Comments]

mknan kat sweetchat best2 kan???