Restoran Nelayan, Tasik Titiwangsa


Semalam pergi pasar dengan Roxy. Tak tahu nak makan apa. Last-last call Haizi makan kat Cheng Ho. Lama tak pekena Crab Salted Egg. Ngidam ni! Haha. *matilamak* ngidam tak datang hasil ni. Haha.

So, bila sampai sana tengok-tengok Cheng Ho gelap gelita. Tutup da....! Teruslah cari kedai-kedai makan berhampiran. Baru bukak kedai makanan sunda. Ajak Haizi makan situ tak mahu katanya. So, ke Nelayan lah laki bini tersebut. Sampai ke sana memang semata-mata nak makan crab je. Sebaik ada. Tak ramai orang pun. Sunyi je. ;)


Baked Salted Crab.

nasi goreng cina. portion sangat banyak.
boleh makan 3,4 orang.
I ingatkan Crab Salted Egg. So, guna telur masin lah kan? Rupanya tak lah. Lagi pun nama dia Baked Salted Crab. Ke sama je. Tapi rasa dia biasa-biasa je. Tak lah WOW sangat. Masih di Cheng Ho lagi sedap. Haih! Tapi price for me agak murah lah. Normally ketam kan sangat mahal. So, budget mesti makan dalam RM100++ sebab ketam banyak sangat. 3 ekor BESAR.

Yang tak puas hati di sini. 1st I datang and duduk dia hidang dengan asam jeruk with kacang. I thought its free butttt..dia caj dalam bil. Not complimentary. Adehh! Walaupung RM2/plate tak sangka lah dia dah caj siap-siap and FYI, I tak sentuh langsung jeruk tu. Hee!

korang tengok tibits tu.
Tahu bawak balik jeruk tu.
haha. #takpuashati.

Tisu pun nak caj!




5 comments:

farahfatihah said... [Reply to Comments]

huhuh kalau awal2 ckp xnak tibit tu aci x?biar xmasuk dalam bil

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

farahfatihah : kak farah kalau ada orang berkira gila mahunya dia bertekak kat kaunter. 10 sen pun boleh jadi isu tau! haha

Heidi Shafiq said... [Reply to Comments]

peh ketam tu sgt sexy utk tekak aku..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Heidi Shafiq : hahahha..tak tahan!!!

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

biasa la tu kan..sekarang zaman semua benda nak caj...ingat kita petik jari jer kuar duit..