Victoria Orange Sponge Cake


Perghh. Nama adalah tak tahan! Sponge cake je pon! Haha. Mood untuk membuat cake sangat berkobar-kobar. Teruskan usaha Shinnaz. I ingat nak buat bread lah. Tapi pernah buat sekali tak naik langsung! Haha. Kena start buat donut ni!!! Hehe.


Hari ni cuti ekoran bercuti ke Perhentian yang tak jadi. Amik 2 days. Tapi insyALLAH esok kerja kot! Actually cake ni bukan orange tau. Haha. Tapi I nak makan cake orange jugak! Sudahnya 2 in 1. I kikis kulit orange campur dalam adunan. Sebaik jadi!! Hehe.

Bahan-bahan :-

175 g butter
175 g self-raising flour
1tsp baking powder
175 g castor sugar
3 eggs
icing sugar, sifted, for dusting

Cara buat : campur je semua!

TA-DAAAH!

orange sekadar hiasan ;p



4 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

pergh,terror la kawan aku membaking..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

hahahha..mana ada terror ko nie...ish..ish..ish...

H.A.N.A said... [Reply to Comments]

CHOP!!

hehehehe

oven ahkak ade atas bawah ke or auto?

3 kali buat kek smer nya bentat@ x naik...sedihhhhh

mamamarissa said... [Reply to Comments]

bila la dpt baking membaking nie??? *tgn di dada, mata ke atas*