Gettin' a Baby Pt. 5

Hi!! I'd done HSG petang tadi. Sampai hospital menangis-nangis dulu. Takuut! Haha. Sedih kenapa kena buat macam ni sekali. Berulang kali I tanya radiologist sakit tak and how its work. Huaa.. ): Maybe lah I asik cakap je fasal HSG sebab it was a first time and quite nervous nak buat.




Sampai-sampai dia suruh I duduk salin kain. Then pergi bilik dia. Mak aih! Bilik dia macam bilik simpan mesin-mesin kilang yang besar gedabak! Takutt! Nurse help me. I baring and rileks while doc coming. Seram ok bilik tu. Takut keluar Kak Limah je! Haha.




X-ray okey. Sakit tu for the first je. Sebab nak masukkan alat dia. Then doc do her works. Macam orang bersalin pun ada. Ada part ngilu, ada part rasa senak. Sakit tu 1/10 je lah. Takut tu 8/10!!! Haha.




Radiologist very helpful. Dia nampak macam I takut dia pegang and start borak! Apakah?? I tak layan sebab I tengah fikir apa doc buat ni? Haha. Rupanya doc try so hard nak jumpa laluan ke tiub tu. Kali ke-3 try baru jumpa. Hehe. Almost 40mins. Normally dalam 15mins je.




So, I pun balik dengan rasa 'bersalin' sangattt!!! Very slow and hati-hati berjalan. Now nak pergi UMRA for next follow-up! I tak sabar okey nak tahu next-next-next! Tehehehe. Syukur alhamdulillah dah selesai HSG! Happy gila ni! Hehe.




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


10 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

tak sabar nak tunggu baby shin! akak doakan kalian cepat dapat anak yer..

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

shinnaz, slamat dah lepas hazab! kalau haku, bukan nak nangis lagi dah... mau golek2 meraung sebab seram..huahahah... neway, semoga usaha tu membuahkan hasil yer? wish u luck.. be tough.. love your spirit, usaha.. Allah pon kata, nak sesuatu kita kene usaha.. eh tepanjang lebar plak.. *hugs*

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

alhamdulillah..bestnya..

shin, shin wat ni kat hosp mana? lama tak nak dapatkan giliran untuk wat appointment wat HSG?

anyway, akak doakan berhasil..oeh tak sabarnya nak tgok baby shin n haizi :) weee!!

Mazwien Hanies said... [Reply to Comments]

shin.kan semalam kiter dah borak,jgn dok pikir takut tu,nnti memang akan takut jadinyer..
cam papsmear kan..tapi lamanyer yer..huhuhu..insyallah,rezeki menyebelahi kite jika kita berusaha ke arah itu.amin...selamat berjuang!! akak doakan ini tahun juga bby is coming..chaiyok !! chaiyok!!!

jana cun! said... [Reply to Comments]

u go girls! xskit kn? =)

dhiyaz86 a.k.a mardhiyyah said... [Reply to Comments]

eh, shin.. aku plak yg berdebar giler bace mcm aku plak yg tgh alami.. miahahaha...

chaiyok! shin. i'll pray for ur good dear! =D

AkUiStInI3 said... [Reply to Comments]

hai shinnaz,,nak tnye skit HSG tu dibuat untuk cek apa? FYI, I dah kawin 4 bulan lebih tp masih blum diberi peluang untuk mengandung n after kawin je bln 12 tahun lepas, period sy jadi tunggang langgang, so jumpa doc n dia suruh buat ultrasound scan..mmg takut ada benda yg x bgus kat rahim sy, alhamdulillah sbb smua normal.

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

MRS. K : Alamak! Belum tentu ada lah kak...-_-'

btw, thanks u so much!

Filla : wahhhh! thank filla. #hugs too#

Hana : amin.;) HSG kita buat kat Assunta. Kejap je. Kalau gov maybe lama sikit sebab dia nak check dari awal. Macam kita pergi UMRA dia check dari awal tak sampai 2 weeks dia suruh buat HSG. Depend masalah juga ;)

Hanies : thanks kak hanis..btw, dia bukan mcm pap smear la..sebab kita pun tak pernah buat pap smear. apa yang kita tahu pengalaman ngeri kita masuk bilik tu. Haha. takuttt!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Jana : thanks janet! sakit lah! cuba kau buat ;p

Mardhiyah : haha. cane ni kau pulak yang nervous. sumpah aku terfikir cane orang bersalin keluar baby tu? ;p

Haha. thank babe ;)

Akuiistini3 : HSG tu untuk check samada saluran tiub fallopion kita berfungsi or tak. Means kalau block mcm mana sperm nak pergi kan? So, dia nak check lah. Im not sure your case but mcm case I dah 3 years so I check kat hospital kenapa I tak pregnant lagi. So, nanti doc explain lah apa u kena buat ;)

Anonymous said... [Reply to Comments]

salin kain.camne tu?