Harbour View Hotel, Kuching


Harbour View je. Tak mampu nak duduk Hilton, Pullman. Hehe. Lagi pula last time I pergi memang I stayed kat sini. Dekat dengan town. Memang strategik habis. Semua dekat. Walking distance je.

Lagi pula masa book I guna gov rate. So, memang murah dari biasa. Saya pelik lah nowadays, hotel memang caj per person ke apa weh? Pelik betul lah. Hari tu nak pergi Cameron, book hotel. Dia tanya berapa orang nak masuk. So, dia akan caj lah mengikut person. Ape da! 1 hotel tu boleh ramai kot masuk. Kalau orang family 7,8 orang terpaksa pula ambil 4 bilik nak cukupkan kuota 1 bilik - 2 person. Kan?



our room, 909


Sebaik kat Harbour View okey. 1 bilik untuk 2 person (RM150) 1 bilik lagi untuk family rooms-4 persons (RM200). Not bad lah. Gov rate termasuk breakfast. Kalau tak guna gov rate dia caj berlainan ya ;) F&B was good. Memuaskan ;) I paling suka Laksa Sarawak dia tau! I tak pernah lah beli kat luar kecuali kat cafe Harbour View. Yang ini I rasa paling sedap. So, biasalah breakfast hotel porridge, cereal, nasi goreng, nasi lemak, roti bakar and banyak! Yummeh-yummeh semuanya.



Laksa Sarawak w Jelly Banana


Drummet tu sangat sedap! Hehe.



Kalau datang Kuching boleh stay sini. Okey.



6 comments:

.:Mrs. Engineer:. said... [Reply to Comments]

shinnaz, cmne nk gune gov rate eh?booking online ke fon?tq :)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Kita guna goc rate masa booking tu tanya dulu berapa harga gov? selalunya akan murah sikit. So, booking atas nama kita and nanti dia minta nama company. Masa nak check in kena bawa passcard ;) wahhh! nak cuti kemana?

.:Mrs. Engineer:. said... [Reply to Comments]

ooo...kire shinnaz booking gune fon lh eh?nk g kuching le...tp lmbt lg...bulan 10...hu3

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

hah! sedap elok lah tu. kena booking awal. hotel ni mcm laris sket. sebab betul2 kat town kan. ha ah. by phone je ;)

.:Mrs. Engineer:. said... [Reply to Comments]

ooo...ok...tq shinaz... :)

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

i ritu duduk majestic riverside.. pon pakai gov rate.. murah banyaak banyakkk bilik dr rm200++ i just dpt rm170.. sgt berbaloi2