Maharani Mee Bandung


Setiap kali balik Muar kampung Haizi kan mesti I peken Kopi 434. Acara wajib gitu. Hehe. I rasa roti bakar dia paling sedap lah. Ever! Kopi tu I tak berapa nak minat so tak layan sangat. Hehe. Selait tu yang famous is Apam Balik kot. Tapi dia bulat-bulat. I dont know nama dia. Sepciality makanan kat Muar lah.


Paling tak tahan kalau pergi Muar layan Mee Bandung lah kan? Ish. Suppose kat Bandung, Indonesia lah kan? Hehe. Silap. Silap. Mee Bandung Muo. Hehe. Haizi kata paling sedap kat area Bandar Muar. Tak pernah pergi pun. Hehe. Tapi siapa-siapa yang pernah rasa sedap ke?


Selalunya lah kan. Ni selalunya ya. Kalau dia da famous, dia akan jadi tak sedap. I dont know why. Contoh Hj. Samuri. Haha. Dulu masa kecik-kecik I pergi sedap. Sekarang dah tak sedap. Tak tahu kenapa. Maybe sekarang dia pakai mesin kot. Bakar pun bukan jenis lama. Pakai elektrik. Nak arang. Nak arang. Hehe. So, by now dia famous sebab brand. Nama Hj. Samuri tu. Kan? Ke rasa sedap lagi? Time I makan je rasa tak sedap? Haha.

Bos ada meeting kat Johor, balik kampung tapau-ed for me Perencah Mee Bandung Maharani. Bila masa lah kan nak buat. Haizi tak suka. Mee air-air, sup-sup dia tak gemor. Ish! Sedapnya mee hoon soup. -__-,




Happy Yawning. Hehe. ;)



3 comments:

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

kalo takmo, bak sini kat i! hahahahaha

Sharina said... [Reply to Comments]

shinnaz,
tau x perencah mee bandung maharani tu kilang dia blkg rmh atok je tu(1 lorong)rmh plg hujung skali...hehehe

mohd haizi said... [Reply to Comments]

tue kan blkg umah atuk... heheh