Penat gila!


Kecohnya. Ingatkan pergi over the sea. Haha. Non ado nak pergi oversea dah! Huaa..); Well, I pergi Kuching for 2nd time. Sebab best sangat masa 1st time I pergi. I ingat tak best tau. Yer lah orang Iban and siapa-siapa lah. Rasa susah je nak communicate. Haha. Bengong! Tak lah! Sarawak is my fav place. Tiap-tiap tahun rasa nak pergi. Memang peaceful. ;)

My mom pun suka! I pergi on 7th April 2011. I beli ticket flight dah lama dah. Since last year. Lamakan? Nak murah punya fasal. Atleast kalau tak dapat pergi or dah tak ada tak terkilan lah. Murah sangat. Tak apa. Tak apa. Haha. Tak silap I untuk 6 orang I beli dalam RM50/person. Murah kan? Flight pula delay time tu. Adehh! Dah wasting. Sebab masa tu ada flight pukul 4.30pm je. Bila delay hujan lebat terus fly 6.00pm. So, we all sampai pukul 7 lebih.

Kangah-Ada-Umi-Me-Ayah

Sampai-sampai je ada van tunggu, Abg. Jai. Abg. Jai ni memang dari 1st time saya datang dulu. Orangnya sangat friendly and penat nak layan cakap. Haha. Memang best. Tak malu and tak penyegan. Senanglah. Nak request apa-apa pun senang. Yang penting menepati masa. Sebelum pukul 7.30 dah terpacak kat lobi. Apakah? Abg Jai cakap sebab macam penat so, kita dinner terus @Kubah Ria. Dia macam foodcourt. Lagipun tak ada lah nak makan sangat sebab dah melantak kat flight nasi lemak, nasi ayam. Haha. Makan pun ala kadar. Nasi Goreng Ikan Masin. Lepas tu nampak ketam. Order ketam.

Worst habis lah. I nak ketam masak telur masin dia masak telur ayam cumanya dia letak telur masin yang di rebus tu. WTH? Huaa..); Sudahnya makan juga lah. Tak baik membazir. Dah settle makan, mata pun nak katup bayar duluuuuu!!! Terkezut mak! For Ketam dia caj RM129!! Gila mahal. Dia kata ketam 1 kg, RM39 which is murah. Sebab kat Semenanjung ketam 1 kg is Rm60++. So, I nak 4 ekor. Dia bantai 4 kg! Mengong! Memang bertekak lah kan Haizi dengan owner kedai. Haha.

Menu lain :- Soup Tundon? Tak pasti nama dia. Tapi ada perut, lelemak apa entah, su-un, daging. Pelik sikit tapi not bad. Order lain nasi goreng ikan masin. Yang ini sedap sangat Sayur Midin! I tanya ni pucuk paku ke? "Tak..ini bukan pucuk paku. Tapi lebih kurang je"

Apa-apa je lah labu. Penat dah. Badan pun berlengas nak mamps.




5 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

Gambar atas tu semua kurusssssssssss..... ade sorang je cam tembam skit.. sape ek? cam kenal..


muahahah

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

org kata kalu pegi sarawak tak pekena sayur midin tak sah.. katanya kat sana jer ada.. haritu tv1 pun promo giler2.. heheh.. sedap ek?? maknanya memang sedaplah kan.. :)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mrs. K : tu lah kan kak..huaa..); kita baru perasan ni....!! haha

Mrs. Hakim : memang sedapp..ranguupp!!!

p.s: comel gila gambar kak mel porfile blog ni...mcm anak jepun!

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

Shinnaz, gambar pengantin baru gitulah.. sentap tau tengok gambar baru2 kawin.. uwaaaaaaaa!!!

syeeda11 said... [Reply to Comments]

hai yang..sedapnyaa sayur tu..dulu pi srwk hari2 mkn sayur ni..ni kene pi sana lagi nih..hihihih

p/s : do visit my blog at www.namakuchieda.blogspot.com ada caftans yang kebabom! hihih singgah2 ye