Sarikin, Kedai Pasu Bunga & Pasar Satok


Tak habis lagiii! Haha.


Last time I pergi Kuching tak sempat pergi Sarikin. Abg. Jai kata Sarikin ni buka Sabtu Ahad je. Ye ker? I rasa yang meriah pun weekend lah kan? I tak dapat langsung imagine Sarikin ni macam mana. I bayangkan dia macam Pasar Baru. Hehe. Syoklah kan?


kebaya Indon banyak!


Nasi Padang


Sekali macam pasar je. Orang semua pesan shopping menggila kat situ! Non-ado. Tak beli apa-apa pun. Seround je lepas tu lepak kedai makan waiting my mom. Panas gila. On the way ke Kilang Pasu Ayah beli benda ni. I dont know nama dia tapi dia pulut,ada sambal ikan bilis, kacang and letak dalam periuk kera. Unik kan?


Then, ke kedai pasu bunga. Actually my mom memang nak beli pasu bunga Sarawak. Bila Abg. Jai dah bawa pergi kilang terus gembira lah! i mengantuk gila dari Sarikin ke kedai pasu ni. I nak tidur. Kejap lagi Abg. Jai pujuk-pujuk suruh turun. Haih! Yang dia orang ni buat pasu. Hampeh. Semua tak jadi kecuali Haizi. Senget benget!

tunggu wrapping ;)


Tu dia..!



Cantik-cantik juga. Kat kilang lagi murah dari kedai. Kena tengok-tengok and hati-hati. Umi beli lampu. Nak feeling romatic lah tuuu! ;p


Lepas penat berjalan pergi Pasar Satok. Laparrr. We just lunch KFC je. Haha. Tak tahu nak makan apa. Pasar Satok of course lah cari Ikan Masin Terubuk! Tapi saya beli Ikan Terubuk biasa juga sebab nak bakar. Tapi sampai sekarang ikan tu dalam freezer. Haha. Balik kang bakar lah! Dan...sempat beli midin! Nak bawak balik Putrajaya. Sedap gila!


Pukul 5pm Abg Jai hantar kita orang pergi airport. Babai Kuching.

Ni beg pergi kosong, balik berat nak mampuih! Haha. Tu tak masuk lagi 1 troley lagi bag. Adehh!




0 comments: