Gettin' a Baby - Pt. 7



Macam mana nak cakap ya?




Tapi sebelum tu thanks for sharing ecperience about HSG to Puteri Negeri ;) It was helpful. Ada juga google and ramai kata sakit. Hehe. Tapi tak lah. Tak sakit pun. :)




Kita nak bagitahu saya buat entry ini bukan untuk menunjuk-nunjuk or apa. "Belum jadi kot dah kecoh-kecoh..." Pls get out of my life. Memang lah tak jadi then I pun bukan buat entry ni nak kasi tahu satu dunia yang I dapat baby akhirnya cerita ini. Tu kan semua rezeki ALLAH. Ada tak ada itu kuasa Dia. I try, try and try. And Im just sharing my experience sahaja. Saya yang merasa pun tidak meletakkan 100% ini awak pula. Please be kind ok? ;)




Kan dah lepas HSG result okey Dr. Ummu kasi Clomid untuk besarkan ovum kot. Hehe. I pun tak berapa nak jelas. Tapi dia kasi and I makan on 2nd day period. So, Dr. Ummu cakap 12 hari selepas itu sila datang klinik. Itu je. I pun tak tahu what next?




Hari ke-12 I rasa penat sebab baru balik vacation. Tapi pergi juga sebab I ada perangai semacam "Erh..dia nak buat apa ya..? Tak sabarnya.." Haha. So, I pergi juga walaupun dah petang and klinik ramai gila orang. Sigh. Meeting with Dr. Ummu and dia cakap "I nak scan telur you..so, kita mula dari faraj..be sporting" Wah...macam tiba-tiba je. Haha. I tak expect pun. Sebab I ingat scan tu macam scan perut. Hehe.




Alhamdulillah tak sakit cuma tak selesa. I tengok ada telur yang besar dah. Excited gila dowh...! Haha. Alhamdulillah. Then Dr. kasi injection untuk mengekalkan telur sedia ada. Itu je. So, I nak tunggu next-next-next. Hehe.




Thank for your 'doa' and all.








19 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

telur dah besar tu ape maksudnya?

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mrs. K : Haha. Kita pun tak pasti. Kita ikut je Dr. cakap..dia suoh buat itu, kita buat..Dr. tu macam rushing lah..

Maya Bakers said... [Reply to Comments]

Hi Shinnaz... can share this info lagik tak?? i dah ectopic 2 kali... terasa mcm nak pregnant lagik... tapi doktor tak kasi... doktor kata normal pregnancy my risk to get another ectopic is 90%.... soo buat masa nih, both of us decide not to have any baby anymore..

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

semoga berjaya!

Maya Bakers said... [Reply to Comments]

hi shinnaz... can share more info about this tak?? i dah kena ectopic 2 kali... doktor advise not to get pregnant coz normal pregnancy... my risk to get ectopic again is 90%.... so both of us decide not to get conceive.. cuma i nih kekadang terasa gak nak pregnant lagik....

Latina said... [Reply to Comments]

salam pkenalan dari sy...sy nk sharelah pgalaman sy..sy dah lalui smua tu..first..kita kena pekakkan telinga..pedulikan apa org nk kata...psl treatment tu..bila dah cucuk,telur akan matang..time ni iui bole dijalankan..ataupun ikut cara manual....

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Maya : Hi..its ok lah..:) atleas you've one rite? takpe doa banyak-banyak and semoga dapat baby lagiii!!!

ummiaqeef : thank u! XOXO!

Latina : Hi. Salam perkenalan. Yes..and of course kena pekakkan telinga. Hehe. Btw, Dr. tak cakap fasal IUI tu. Is it lepas ni I kena buat tu? Boleh tak share ur experience detail hehe. Thank u!

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

InsyaAllah... kak mel doakan shinnaz ye.. :)

Latina said... [Reply to Comments]

hai shinnaz..tk semestinya awk kena buat iui..kbiasaan doc akan suruh kita bersama pada tarikh tertentu masa telur kita matang..tp dlm treatment ni kita kena sabar..sy dah usaha mcm2..iui 2x buat..tp tiada rezeki..skrg sy redha sb sy tahu ALLAH tu maha mgetahui segalanya...

jana cun! said... [Reply to Comments]

chaiyok nenas! haha.. be strong, ko yg nk dpt bby, bkn die pn?

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

InsyaAllah, semoga Allah kabulkan doa dan melihat usaha shin dan haizi..wah, akak pulak rasa tak sabar nak tau what's next:P

take care ye shin!

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

akak serba salah nak tanya ni..serius..
tapi sebab memasing dah besau, akak nak tanya jugak la..

telur tu = ovum shin la ek?

sebab ahkak asik teringat ingat telur yang lain lah..hahaha

apa apa pun, ahkak doakan yang terbaik untuk shin!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mrs. Hakim : thanks Kak Mel..aprreciate that ;)

Latina : yes..semoga diperkenankan oleh-Nya. Wish u luck juga ;)

Jana : Thank janet ;) My name is Shinnaz. ;p

Hana : thank Kak Hana. Kita pun tak sabar nak tahu seterusnya...:) Kak Hana pun sama...update blog. Lama diam?

Miss Geli :Ee..lucah tau! Haha. Telur kita la..telur lain Johyny kan?? cannot..cannot..telur kita..haha. Thanks Akak..maybe kita boleh susul bersama-sama ;p

mimie said... [Reply to Comments]

Salam Perkenalan Shinaz..

Akak doakan shinaz n hubby akan dpt baby..x lama lagi..insyaallah..
Jgn sesekali putus harapan, usaha, usaha dan teruskan usaha..Shinnaz BOLEH!!waaa.. akak pulak bsemangat ni..hehe..

farahfatihah said... [Reply to Comments]

shin good luck ok....semoga ikut jejak langkah akk heheh

♥mama eza♥ said... [Reply to Comments]

congrats dear..glad to hear that..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mimie : hi kak..salam perkenalan :)thanks for ur support and alls! muwahh! muwahh!! Yakin Boleh!! Hehe

farahfatihah : hopefully...ikut jejak kak farah ;)

mama_auni : thanks Za!!! XO's

Mas said... [Reply to Comments]

UhuK,uHUK,uHuKSS...tersodak den.hehe u r most welcome.sharing is caring rite.coz pd i,tak ramai yg open nk cite benda2 camni.just make sure u rileks jek during the treatment,go wif the flow..ada rezeki,InsyaAllah.sama2lah kite berusaha n never gv up,caiyok2 ;)

ieyda said... [Reply to Comments]

amin..moga adaberita baik in next episode yer.. lepas ni hope dpt tgk cinta hati shinnaz-haizi..hehhe x sabao plak akak nak tgu ni