Gettin' a Baby - Pt. 8

Its -ve :(

In the toilet "Arrrggghhh..!" Geramnya!! Its -ve. 'Miss P' coming..;(

"Are you okey?" Haizi kat luar jerit-jerit.

"No baby this month.." ;(

"Okey.."

Then I dinner makan tahu telur masin. Haizi tanya saya "Are you okey?..." Haha. Maybe dia ingat I akan sedih kot sebab before this I asik cerita maybe...maybe..maybe...maybe...and so many maybe....I pregnant. Then bila I dapat tahu it never happen dia ingat I sedih. Haha.

I don't know why..sebelum tibanya hari ini, 24hb May 2011 I'm so scare if nothing happen..I mean no baby for this month even I took Clomid 100gm/day. That's not normal untuk 1st time ambil Clomid. But I'm sure doctor have a reason why she gave me 100gm/day. I will ask doctor tomorrow. -_-'

Ok. Sambung balik! Serius! Worry gila. I macam tak dapat terima if no baby. Maybe I'm so stress keep counting and thinking. Paling kritikal I tak nak hantar baju raya. Boleh? Sebab I think I will pregnant. Psiko habis! So baju raya tak muat. Can imagine I punya mengharap tu?

That's why Haizi tanya I okey ke tak and dia asik perhatikan I for make sure I betul-betul okey. No la..I'm okey..;)

And.....bila I dapat tahu tiada rezeki bulan ni I rasa normal, rasa biasa. Seperti bulan-bulan yang lepas....;( Alhamdulillah saya tak hilang kawalan. Haha.

And now, I wanna go bed. Nak story-mory with hubs. Eh! Lagi satu......I berjaya dapat ticket family vacation for 2012! Yay! Thanks AA walaupunnnn.....5,6 hours in "waiting room". Haha. G.Night people. Have a sweet dream ;)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 comments:

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

sabar ye shin dear.. mungkin juga ini hikmahnya..jiwa kita lebih kuat dan lebih redha dari hari ke hari..percayalah, Allah mahu shin dan haizi menikmati keindahan berdua dulu..bagus tu gi holiday..take it positive.. akak dan suami pun sudah agak kental..percaya sementara berdua, go enjoy urself :) sok ada anak payah sikit tau nak manja2 berdua :P hehehe

take cares shin!

dhiyaz86 a.k.a mardhiyyah said... [Reply to Comments]

yeaahh.. mcm ni la ok shin.... cool jer.. percaya pada rezeki & takdir Tuhan. just enjoy the phase of ur life.


*kata org, padahal time aku dulu.. tiap bln nanges bila Miss P dtg. hahahaha...

but, ko tau.. bila aku dh berhenti berharap.. tiba2 jd +ve !! so, aku rasa ko patut jd mcm aku gak kot. errkk.. boleh? muahahahaha...

MRS. K said... [Reply to Comments]

don't worry.. my officer ade cakap, jangan 'buat' sebab nak anak.. buat macam biasa.. with passion.. huhu

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

sabar shin.. ada tu rezekinya cuma lmbat ngan cepat je.. jgn stress² ok, nti lg mengganggu hormon tu. harap kite preggy sesame nti... ;P

LiYaNa.MaZLaN said... [Reply to Comments]

sabar yek kak.. mungkin DIA bagi rezeki akk ke lain dulu, baru DIA beri yang akk mahukan.. sabar yek.. =)

Errina.Rahim said... [Reply to Comments]

hai shinaz... kita sm... kdg2 mharap sgt tp bila-ve mmg down gila..but i know Allah nak beri kita yg terbaik..insyaallah.. i always follow your blog..blh tukar2 pendapat.