Happy Umi Day. Yay!


One day. Macam tiba-tiba sahaja. Macam mana diri saya jika Umi saya tiada? );


I cant imagine. If kepala otak I berfikir benda macam tu mesti I cepat-cepat avoid. Tak nak fikir. Tak nak fikir. I know semua orang akan pergi but Im not ready yet. Tapi jodoh, ajal, maut kan semua kat tangan Tuhan but pls I pray more supaya umur Umi saya panjang sangat..!


Being me saya sangat ego. I tak suka lah nak nangis-nangis depan my mom. Nangis tak dapat barang OK but nangis untuk something yang macam mana ya nak cakap..something yang menyentuh perasaan I tak OK. Hehe. Dont know why. -_-'


Lepas habis belajar I dah jauh dari my mom. Tak pernah jauh before ni. So, masa masuk Politeknik jauh juga lah walaupunnnn...Haha. Meru-Sabak Bernam tu apa lah sangat! Haha. I asik rindu je. Tapi bila jumpa macam OK je. Tak rasa apa-apa.


So, I tak berani nak cakap I text her. Tapi I tak cakap direct. Haha. "Umi, this week kita nak balik. Baju banyak tak basuh. Ambil kita tau. Sayang umi" - Macam tu je. Padahal memang saya nak bagitahu dia saya sayang kan dia.


Lepas kahwin lagi lah terasa. Even ada hubs pun macam rindunya. Tak caya tanya Haizi. Malam raya lagi lah. Haha. Menangis tak tentu fasal ingat Umi. Padahal Umi dengan Kangah and Ada tu bersuka ria je. Haha. Sedih tau! Lately I kerap texting her. Hehe. I dah boleh dah cakap kat dia I sayang dia, rindu dia. Tapi kat sms/FB jelah. Hehe. I think that a best way to say I love her so much!


Happy Mother's Day!


bought for her new shoes ;)




0 comments: