Im so frustrated





Im not blame all gov. staff sebab SAYA adalah salah seorangnya. ); Menangis kita tau di buatnya. Bengang dengan hospital. :( Im so stress. I tak minta di layan macam I ni orang kaya, gaji berpuluh-puluh ribu, ada pangkat but please...I am your customer. Try to be nice boleh?




I tahu kerja kat hospital tu banyak. Orang yang datang bukan 2,3 orang tapi beratus-ratus orang. Tapi I ni ha..datang bukan tiap-tiap hari. 6 bulan sekali je. Itu pun kena tempias marah nurse-nurse kat hospital tu. Maybe..I tak bernasib baik ketika itu. );




I TER'missed' I punya satu dokumen which is I pun tak ingat apa ke benda entah. My 1st appointment last year but I tak pergi sebab...I takut buat HSG. Haha. Okey my bad. But..I follow up again w hospital Putrajaya awal tahun 2011. Tahun ni la..:( Dia minta ambil darah on 2nd period and 21st after period. Okey. :) Memang tu lah prosedur dia. Result I tak tahu dapat bila. Maybe lah kan. Kat hospital kan ramai sangat orang bagi darah, amik darah. So ambil masa 4,5 bulan lah nak tahu result. "Awak punya appointment bulan 5.." Hah? Lama gila. Lama sebab ramai juga orang tak pregnant so I've to wait! Jangan ingat kau seorang sahaja nak mengandung.




Okey. Pada I lama gila kot bulan 5! So, hati I terbuka untuk try kat swasta which is cost dia pada I mahal lah compare dengan hosp. kerajaan. Sampai lah dokumen tu misplaced.




On 24/5/2011 I call O&G Department dia kata okey. Appointment jam 11 pagi. Cant wait next process. Kalau dia nak buat HSG I nak bagi result yang kat Assunta tu tapi nak tanya dulu lah..mana lah tahu dia tak nak kan?




25/5/2011 I datang jam 10.30 takut ramai orang. See..! Memang ramai gila. Siap bersusun ha kerusi lain untuk patient lain duduk. Then, I datang pulak memang bawak appointment card je.




"Datang macam ni je ke? Takde bawa apa-apa?




Owh..maaf sebab saya tak ingat lah sebab lama sangat. Boleh tolong check kan?"




"Awak ni sepatutnya datang kena bawak kertas macam ni.." (sambil tunjuk kat kertas orang lain kasi contoh lah kononnya)




"Erm..serius saya tak ingat lah..takkan tak ada rekod?"




"Kita memang tak photostet kat sini.."




"Habis tak boleh jumpa doktor lah ni?"




"Balik cari sampai dapat..kalau tak ada, tak boleh jumpa doktor.."




Haik? Punya sombong nurse tu kat situ. I fed up lah dengan staff kat situ tau. Sebab I datang lah dah lah muka 'kerek' gila.




Then, balik tu I cari sampai dapat. Finally..jumpa. Alhamdulillah :)




So, I make an appointment again!








2 comments:

tqahmisdar said... [Reply to Comments]

i tak suka nurse hospital kerajaan.. sombong! huhu

nadirah said... [Reply to Comments]

hAi... sy seLaLU jd siLent reAder bLOg awk sBb misi kita saMa ="BABY". terPanggil nak KomEN sBB ade PeNgalaman yg sama...
saBar je La... gOv hOsp mmG caMtuh. sy yg sTaff KesIHatan pOn dILaYan hamPeh. kecik ati + beNgang samPai taKnak g O&G f/Up ag kat gov.hOsp. LePas 3++tHn baru g f/uP baLIk. tu pun sBb kena paKsa. LayaNan amat memuaskan...tu pun sBb paKai org dalam. :) caiyok k !!